Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 15/12

Gideonsberg. Strax före klockan tre natten till igår vaknade en boende kring Siggesborgsgatan av ljudet av krossat glas. Den boende tittade ut och såg flera personer runt en parkerad bil med rutan krossad. När personerna runt bilen märkte att de var iakttagna sprang de från platsen. Polis kom snabbt till platsen men ingen misstänkt greps. Det var vid tillfället oklart om något stulits.

Bäckby. Vid midnatt natten mot igår gick inbrotts-larmet hos Mattgrossisten. Någon hade krossat en ruta, men blev antagligen skrämd och försvann från platsen utan att ha hunnit stjäla något. Flera polispatruller sökte efter inbrottstjuven under natten, dock utan resultat.

Gideonsberg. En person misstänks för rattfylleri sedan en personbil stoppats av polisen på Bangatan vid niotiden i går förmiddag och föraren kontrollerats. Det är inte känt vilken promille-halt mätningarna visade.

Västerås. En företagare i Västerås har polisanmält att han känner sig utpressad av en person som han haft affärsverksamhet tillsammans med. De båda blev oense om pengar varvid situationen blev obehaglig för företagaren som valde att gå till polisen.

Saltängen. Strax efter midnatt onsdag-torsdag råkade en 59-årig chaufför ut för en olycka vid en industri på Saltängen. Han föll från stegen upp till hytten då bilen lastades och slog i huvudet. Han fördes i ambulans till sjukhuset för vård. Senare under natten fick han lämna akutmottagningen.

Haga. En väktare upptäckte en okänd man i en fastighet på Åkarhagsgatan strax före klockan två natten till torsdagen. Mannen hade inget legitimt ärende i fastigheten och var uppenbart narkotikapåverkad. Polis tillkallades och den, som det visade sig, 44-årige mannen identifierades samt lämnade prov för att avgöra vilken narkotika han var påverkad av, och avvisades från platsen.

Västerås. Vid niotiden på torsdagsförmiddagen stoppades en personbil för poliskontroll på Köpingsvägen. Bilisten blåste positivt i sållningsinstrumentet. Det var inte omedelbart känt vad den mer noggranna mätningen visade.

Bäckby. En parkerad bil vid Bäckby centrum har natten till torsdagen råkat ut för inbrott. Dörrkarmen har brutits upp, det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Centrum. En 23-årig man och en 18-årig yngling råkade i något slags bråk på en restaurang i centrala Västerås vid ettiden natten till torsdagen. Ordningsvakter kallade på polis sedan 23-åringen, som var kraftigt berusad, misshandlat 18-åringen som fick lindriga skador. 23-åringen fick sova ruset av sig innan han kunde förhöras. Polisen får utreda vad som hänt.

Erikslund. Vid 09.30-tiden på torsdagsförmiddagen hade polisen trafikkontroll på riksväg 66 vid Erikslund. En bilist blåste positivt i sållningsinstrumentet. Det är okänt vad det mer noggranna mätinstrumentet visade för alkoholhalt i utandningsluften.

Hammarby. Strax efter midnatt onsdag-torsdag hittade polisen en 30-årig man invid ett buskage på Sigfrid Edströms gata. Mannen visade tecken på att vara narkotikapåverkad och fördes till polishuset för provtagning och förhör. Proven får avgöra om polisens misstankar har fog för sig.

Gideonsberg. Natten till torsdagen, vid tretiden, kontrollerade polisen en 30-årig man som kom promenerande på Backsippsgatan. Mannen uppträdde misstänkt narkotikapåverkat, ansåg poliserna som förde honom till polisstationen för provtagning och förhör. Proverna får senare visa om polisens misstankar stämmer.