Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 18/2

Tack vare en observant granne kunde polisen gripa en inbrottstjuv på bar gärning.

Viksäng. En vaksam kringboende larmade polisen vid 02.30-tiden natten till fredagen då en okänd man sågs bryta sig in i en bil på Soldatgatan. Polisen ryckte genast ut och grep mannen som just höll på att bryta sig in i en bil. Den 36-årige mannen som tidigare gjort sig skyldig till diverse brott anhölls under fredagen av åklagare.

Centrum. Cervera på Stora gatan har upptäckt att åtskilliga dyrare bestick försvunnit på okänt sätt ur butiken, förmodligen stulna av kunder. Tidigare har andra heminredningsbutiker i Västerås blivit bestulna på samma sätt, exempelvis har delar ur dyrare serviser försvunnit.

Bäckby. Någon gång under torsdagen har en lägenhet på Välljärnsgatan råkat ut för inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in via ett badrumsfönster och stökat till rejält i lägenheten på jakt efter värdesaker. Det är inte känt exakt vad som stulits, det stod klart vid anmälningstillfället att smycken har stulits.

Hammarby. Väktare och polis ryckte ut till Nybyggeskolan sedan ett inbrottslarm utlösts. Väl på plats upptäcktes skadegörelse i form av en krossad ruta, men inga spår av inbrott.