Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 2/6

JOHANNISBERG. På onsdagsmorgonen upptäcktes att det varit inbrott i två flygplan på Johannisbergs flygplats. Polisen har varit på plats på flygfältet för att säkra spår. Det är ännu oklart vad som stulits och ingen gärningsman har gripits för inbrotten.

VALLBY. Två okända män försökte stjäla en fyrhjuling från Källtorpsvägen natten till onsdag. Tjuvarna lyckades dock bara släpa med sig fyrhjulingen 200 meter innan de blev upptäckta och försvann från platsen på en moped.

BJURHOVDA. En frisörsalong i Bjurhovda centrum utsattes för inbrott natten till onsdag. Vid halv ettiden ringde ett vittne till polisen och berättade att en fönsterruta till salongen hade krossats och att tre personer sedan hade sprungit från platsen. Polisen spårade efter gärningsmännen med hund, utan resultat. Däremot hittades tre kartonger med locktänger som tjuvarna troligen hade slängt i flykten.

VALLBY. Strax före klockan tre natten till onsdag gick inbrottslarmet i Vallbyskolan. Polis och väktare var snabbt på plats med då hade tjuven eller tjuvarna försvunnit. I närheten av skolan hittade polisen en dator som misstänks vara stulen i samband med inbrottet.

MALMABERG. En kvinna i 80-årsåldern som precis varit och handlat fick sällskap av en yngre okänd kvinna då hon gick hem längs Björskogsgatan vid lunchtid i söndags. När den okända kvinnan försvunnit hade även den äldre kvinnans plånbok försvunnit ur jackfickan.

VIKSÄNG. Fyra flaskor vin stals ur ett källarförråd på Regementsgatan i helgen. Vintjuven hade dock ersatt flaskorna med en isborr som stod där i stället.

CENTRUM. På onsdagen upptäcktes att två mopeder stulits ur ett förråd på Herrärdsgatan. Mopederna hade förvarats i förrådet över vintern.

HAMMARBY STADSHAGE. En barnvagn stals från en trappuppgång på Repslagargatan under helgen. Barnvagnen var fastlåst med en vajer men tjuven lyckades ta den ändå.

VETTERSTORP. En man är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet efter att ha rökt på en balkong på Vetterstorpsgatan. Cigarettglöden antände ett balkongskydd som i sin tur satte eld på grannbalkongen nedanför. Branden kunde snabbt släckas och ingen människa skadades men risk för spridning fanns.

HAGA. En lägenhet på Skjutbanegatan har utsatts för inbrott. En bekant som tittar till lägenheten medan ägaren var utomlands, upptäckte krossat glas på köksgolvet på onsdagen och kunde konstatera att någon tagit sig in i bostaden via balkongdörren och stulit tv, dator och spelkonsol.

CENTRUM. En grupp personer var inne på en mack sent på tisdagskvällen för att köpa bensin. Eftersom mackpersonalen upplevde gruppen som stökig krävdes gänget på en depositionsavgift innan bensinpumpen slogs på. Detta upplevdes kränkande av dem som ville tanka och macken har nu polisanmälts för olaga diskriminering.

CENTRUM. En 21-årig kroggäst på en restaurang i centrala Västerås har polisanmälts sedan han hotat en ordningsvakt natten till söndag. Gästen är bland annat misstänkt för att ha gjort en mantelrörelse mot vakten och pekat mot hans huvud.

CENTRUM. En 30-årig kvinna knuffades omkull och slog i huvudet inne på en restaurang natten till söndag. En 34-årig man är nu misstänkt för misshandeln.

CENTRUM. En 17-årig flicka är misstänkt för urkundsförfalskning efter att ha ertappats när hon försökt komma in på en krog med hjälp av en manipulerad legitimation i helgen. Enligt polisen har en siffra på id-kortet ändrats.

RÅBY. Borrmaskin, skruvdragare och andra verktyg har stulits ur en lastbil parkerad på Gransångargatan. Ur en skåpbil parkerad på Lövhagsgatan stals bland annat en betongborr och andra verktyg. Stölderna inträffade i helgen.

SKALLBERGET. En 90-årig kvinna har upptäckt att det saknas kontanter och smycken i ett skåp i lägenheten. Kvinnan sätter stölden i samband med ett oannonserat besök i slutet av april då en okänd kvinna knackade på och ville kolla varmvattnet. Medan den okända kvinnan spolade i kranarna kan en annan person ha tagit sig in i lägenheten och stulit sakerna.

HALLSTAHAMMAR. En registreringsskylt från en fyrhjuling stals i måndags eftermiddag. Fyrhjulingen stod parerad på Hammartorget. Registreringsnumret är AFB 122.

HALLSTAHAMMAR. Svetsutrustning tillhörande Sjökvist förpackning AB på Flädervägen har stulits. Det handlar om gastuber, munstycken och gasklockor till ett värde av cirka 4 000 kronor.