Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 20 maj

Tjuvarna gjorde sig mycket besvär för att stjäla en moped - som var trasig.

Pettersberg. Boende kring Pettersbergsgatans norra del ringde SOS Alarm vid tvåtiden natten till fredagen och berättade om en bil som brann på en parkeringsplats. Räddningstjänst och polis kom snabbt till platsen. Bilen var då övertänd. Det är okänt varför bilen börjat brinna. Ingen människa skadades, ingen annan egendom än bilen var i fara.

Hälla. En mopedägare fick fel på mopeden och tog den till verkstad på Lundby gårdsgata. Under natten försvann dock mopeden, som var låst med rejäla lås. Förmodligen har en eller flera tjuvar varit framme och lastat mopeden på ett flak och försvunnit, eftersom inga sönderklippta låsdelar hittats. Problemet för tjuvarna – vilket de förmodligen kommer att upptäcka – är att mopeden var trasig och kunde inte köras en meter.

Gideonsberg. En parkerad bil på Humlegatan har råkat ut för stöldförsök. Tjuven har under natten till fredagen brutit sig in i bilen och försökt tjuvkoppla den. Bilen motstod stöldförsöket, men tjuven vållade en del skada under sina startförsök.

Erikslund. En väska har på okänt sätt stulits från Ryns på Erikslund. Väskan stod skyltad till salu och måste ha tagits med av en besökare i butiken då personalen tittat åt annat håll.

Pettersberg. Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen fattade polisen misstankar mot en bil vid Pettersbergs centrum. Polisen stoppade bilen och det visa sig att föraren, en man i 40-årsåldern, var uppenbart drogpåverkad. Han fördes till polisen för provtagning, misstänkt för drograttfylleri. Passageraren, också hon en kvinna i 40-årsåldern, var också uppenbart drogpåverkad och togs med för provtagning även hon. Bilen togs i beslag.

Råby. Vid 20-tiden på onsdagen ryckte polisen ut till en lägenhet på norra Råby där en man uppgavs ha misshandlat sin sambo. Mannen, i 40-årsåldern, greps av polisen och anhölls senare av åklagare. Kvinnan klarade sig med endast lindriga skador som inte behövde omedelbar sjukhusvård.

Ängsgärdet. En ledig polis såg i tisdags kväll vid Pilgatan hur två yngre män betedde sig misstänkt vid ett par parkerade cyklar. Tjänstgörande poliser kallades dit och kunde ertappa de båda männen som var i färd med att stjäla.