Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 21-22/5

CENTRUM. Vid 01.30-tiden natten till lördagen utbröt ett bråk mellan olika personer på Torggatan i centrala Västerås. Polis kallades till platsen då flera personer rapporterades bråka med varandra. När polis kom till platsen lugnades situationen ner. Flera personer anmälde och motanmälde varandra för misshandel i samband med bråket. Polisen ska nu försöka utreda vad som egentligen hänt och hur bråket uppstod.

TÖRUNDA. Vid elvatiden på lördagsförmiddagen larmades räddningstjänst och ambulans till en singelolycka på riksväg 56 vid Törundakorset. Bilisten, en man, fördes till Centrallasarettet för vård. Enligt polisen finns misstankar om att föraren kört bil alkoholpåverkad.

ERIKSLUND. På lördagsförmiddagen upptäcktes ett inbrott i pågående husbyggen vid Gravyrgatan. Två hus har fått besök av tjuvar. I båda fallen har samtliga vitvaror - diskmaskin, kylfrys och spis - stulits. Det måste ha varit flera tjuvar som haft tillgång till transportbil med tanke på tyngden och mängden av det stulna.

BÄCKBY. Natten till söndagen mellan klockan ett och tre slog en tjuv sönder rutan till en altandörr på Axel Oxenstiernas gata. Väl inne tycks tjuven ha vänt omedelbart - inget har rapporterats stulet.

VIKSÄNG. Strax efter klockan två natten till söndagen gick inbrottslarmet på Viksängsskolan. När väktare och polis kom till platsen visade det sig att någon tagit sig in genom att krossa en ruta. Vid anmälningstillfället var det oklart om något stulits och i så fall vad.

ERIKSLUND. Natten till lördagen har en låst moped, PGO Tornado, stulits från Hörntorpsgatan. Även hjälmen, fastlåst vid mopeden, har stulits.

FREJA. En större mängd tvätt, bland annat åtminstone sex par jeans, stals från en tvättstuga på Frejagatan under lördagskvällen.

ERIKSLUND. Någon gång mellan klockan 20.00 och 21.30 på lördagskvällen råkade en parkerad bil på Hörntorpsgatan ut för inbrott. En ruta har krossats, tjuven har bland annat stulit stereon.

MUNKÄNGEN. En parkerad bil på Sigurdsgatan har råkat ut för skadegörelse. Någon har brutit loss en backspegel under helgen.