Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 21/4

NORRLEDEN. En kvinna i 30-årsåldern skadades i en singelolycka på Norrleden i höjd med Hagaberg vid niotiden på onsdagsmorgonen. Bilen körde av okänd anledning in i en lyktstolpe och biltaket fick klippas loss för att få ut föraren som var ensam i bilen. Kvinnan fördes till sjukhus med buksmärtor och befarade nack- och ryggskador. Bilen fick bärgas från platsen och vägen var avstängd i båda riktningarna i samband med räddningsarbetet.

CENTRUM. En man greps och anhölls på onsdagsförmiddagen efter att ha ertappats med stulna varor från Clas Ohlsons butik. Enligt polisen ska mannen ha stulit en mp3-spelare och hörlurar värda 1 000 kronor från butiken.

VÄSTERÅS. En 22-årig man stoppades två gånger natten mot onsdag misstänkt för rattfylleri. Först stoppades mannen på Kraftlinjegatan med så mycket promille alkohol i blodet att han misstänks för grovt rattfylleri. Polisen tog mannens bilnycklar i beslag vilket inte hjälpte för några timmar senare stoppades mannen igen på Bjurhovdagatan. Polisen beslagtog då bilen. Mannen saknade dessutom körkort.

PETTERSBERG. En 55-årig man anhölls på onsdagsmorgonen misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det var natten till onsdag som mannen hotat en polisman som larmats till Pettersbergsgatan sedan 55-åringen försökt bryta upp en dörr. Mannen blev även våldsam mot polisen och misstänks också för narkotikabrott.

DINGTUNA. En koppartjuv har slagit till vid en telefonmast i Dingtunatrakten. Tjuven har bland annat stulit ett fundament och delar av koppartaket från en bod samt kopparkabel för 15 000 kronor.

ÖSTERMALM. Flera källarförråd i ett hus på Lilla Nygatan har drabbats av inbrott. I ett av förråden har tjuven skruvat ner en vägg för att ta sig in och bland annat stulit 15 Lasse Åberg-glas och kläder.

E18. En 30-årig man är misstänkt för misshandel och fara för annan efter en incident på E18 i söndags förmiddag. En polispatrull larmades till E18 sedan en bil kört in i vajerräcket. I bilen satt en kvinna i 25-årsåldern som fått sitt huvud nertryckt av mannen medan hon körde. Mannen hade sedan tagit bilnycklarna och lämnat kvinnan kvar i bilen mitt på vägen. Mannen hade sedan kastat nyckeln och bilen fick bärgas från platsen.

HAMMARBY. Tre pojkar i 12-årsåldern har setts använda stenar för att repa bilar på Nybyggeskolans parkering. Skadegörelsen inträffade i tisdags.

AROSLUND. Gps, dvd-spelare, jacka och glasögon stals natten till onsdag ur en bil parkerad på Agnegatan. Tjuven hade tagit sig in genom att krossa en sidoruta.

RÅBY. Ett extraljus stals från en bil parkerad på Sidensvansgatan natten till onsdag.

VÄSTERÅS. En flicka ska ha blivit upptryckt mot en vägg av en pojke och misshandlats med knytnävar och en metallkäpp på en skola i tisdags. Flickan kom undan sedan andra elever och senare även en lärare gått emellan.

SURAHAMMAR. En 15-årig pojke anmält att han blivit hotad för att ha gjort en tidigare anmälan om olaga hot. Hotet kom via sms. Polisen rubricerar det som övergrepp i rättssak.

HALLSTAHAMMAR. En äldre dam blev i går bestulen på sin plånbok på vårdcentralen. Kvinnan glömde kvar plånboken på en bänk i hallen när hon skulle gå för att ringa ett samtal. När hon kom tillbaka var plånboken, som innehöll körkort och 700 kronor i kontanter försvunnen.

HALLSTAHAMMAR. Polisen hittade i går en gammal Sax-moped utanför Coop. Mopeden tillgreps från en cykelkällare på Trädgårdsgatan någon gång förra veckan.