Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 21/6

NORRA MALMABERG. Vid halv tiotiden på måndagsförmiddagen upptäcktes ett inbrott i en villa på Lövstagatan. Villaägarna hade varit och handlat och när de kom tillbaka var ett fönster uppbrutet och krossat och någon hade tagit sig in i huset. Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen och det var på måndagseftermiddagen ännu oklart vad som stulits.

ERIKSLUND. Ett vittne observerade tre personer utan hjälmar som kom åkandes på två mopeder vid midnatt natten till måndag. Ekipagen stannade vid en hamburgerrestaurang och när polisen kom till platsen fanns endast mopederna kvar. Mopederna visade sig ha stulits i maj i år och polisen tog därför mopederna i beslag och har kontaktat de rättmätiga ägarna.

CENTRUM. Efter att ha tagit ut pengar i en bankomat vid Handelsbanken vid lunchtid på fredagen blev en man i 65-årsåldern bestulen på sitt bankomatkort på väg till apoteket. Mannen upptäckte stölden inne på apoteket och kontaktade snabbt banken för att spärra kortet. Eftersom det samtidigt var strömavbrott i stan kunde mannens konto inte kollas men senare fick mannen veta att någon tagit ut sammanlagt 9 400 kronor från kontot vid tre tillfällen.

ROCKLUNDA. Föra veckan tankade en bilförare 30 liter bensin för 382 kronor och körde sedan i väg från platsen utan att betala för sig. Samma vecka försåg sig en person på en röd moped med 1,5 liter bensin utan att betala och en förare på en vespa tankade sex liter bensin och smet sedan från notan.

NORRLEDEN. 66 liter bensin värd 889 kronor stals från en bensintank vid OK-Q8 på Norrleden förra veckan. Polisen har inget spår efter tjuven.

VÄSTERÅS. En kvinna i 80-årsåldern har upptäckt att någon tagit ut 2 000 kronor från hennes konto genom att använda hennes bankomatkort.

ERIKSLUND. En okänd man provade först två tröjor i en butik på Hallsta gårdsgata och gick sedan ut ur butiken med tröjorna utan att betala för dem. Tröjorna var värda 600 kronor och mannen är nu misstänkt för snatteri. Händelsen inträffade i onsdags.

SURAHAMMAR. Två ungdomar, båda 17 år, blev av med diverse alkohol i fredags sedan polisen träffat på dem. Två anmälningar om brott mot alkohollagen är upprättad, riktade mot de personer som har köpt ut spriten.

HALLSTAHAMMAR. En kvinna boende på Eldsbodavägen har anmält att hennes rollator blivit stulen från balkongen, någon gång mellan torsdag och måndag.

HALLSTAHAMMAR. En anmälan finns upprättad om djurmisshandel, sedan flera personer i fredags sett en man slå en hund upprepade gånger på Hammartorget.

SURAHAMMAR.

En person på Skolgatan har anmält sin granne för misshandel och olaga hot sedan han fått emotta sparkar och hot. Detta efter att den misstänkte upptäckt att en namnlapp på sin ytterdörr hade försvunnit.