Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 22/4

Flickan skulle kliva av bussen. Då blev hon slagen i huvudet av mannen som satt bakom.

Norra Haga. Någon gång under tisdagen stals en moped från Skjutbanegatan. Mopedägaren fick ett samtal ifrån en bekant som undrade varför han inte reagerade när han tutade på honom. När ägaren frågade när den bekante ska ha sett honom, visade det sig vara under en tid då han var på jobbet. Det var alltså mopedtjuven som sågs köra vid Röda torget klockan fyra på tisdagseftermiddagen. Han hade en träningsoverall på sig och körde utan hjälm.

Stallhagen. Klockan 01.26 natten till torsdag påträffade en väktare en sovande 43-åring i en byggnad på Hamngränd. 43-åringen hade lyckats få upp ett fönster, tagit sig in och sedan beslutat sig för att ta en tupplur. Personen togs om hand för tillnyktring.

Bäckby. Omkring 03.41 natten till tisdag gick larmet på Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjandes lokaler på Kokillgatan. Två personer hade letat igenom kontoren och skapat en viss oreda. En dockningsstation till en dator hängde utanför fönstret. Förmodligen hade minst en bärbar dator stulits. Vid anmälningstillfället var det fortfarande oklart vad som hade stulits.

Framnäs. Natten till torsdag bröt någon sig in på Motionskompaniet på Regattagatan genom att krossa ett fönster. Väl inne i fastigheten bestämde sig personen för att stjäla en bärbar dator.

Vetterslund. En person krossade rutan till en lastbil på Narvavägen och stal diverse verktyg som låg i fordonet natten till torsdag. 

Rönnby. På onsdagskvällen cyklade en 11-årig flicka bredvid hennes gående kompis på Diskusgatan. Under tiden som de pratade med varandra såg de en man i 45-års ålder längre ner på gatan. När tjejerna började närma sig honom stannade han till och började gå mot tjejerna. Då bestämde sig tjejerna för att vända, vilket fick fart på den haltande mannen som började jaga flickorna. Han hade en svart jacka, mörka glasögonbågar, mörk keps och mössa på sig.

Djäkneberget. Under natten till torsdagen upptäckte en man att han hade blivit av med verktyg som han hade haft liggande i bilen på Lidmansvägen. Verktygstjuven hade brutit sig in genom att slå sönder bakrutan på bilen. Orsaken till att verktygen låg i bilen var att mannen tidigare under dagen hade varit på besiktningskontroll.

Bjurhovda. Under veckan är det någon som repat en bil på Benvägen med ett vasst föremål. Bilen har repats på höger sida över fram och bakdörr. Inga ytterligare iakttagelser har gjorts.

Östermalm. Mellan den 1-11 april är det någon som har gjort inbrott i ett källarförråd på Alléstigen. Ägaren fick reda på inbrottet via en rapport från ett vaktbolag då han är bortrest, vilket också är orsaken till att det fortfarande är oklart vad som har stulits.

Under onsdagsförmiddagen blev en 18-årig kvinna misshandlad på buss nummer 14. Hon satt näst längst bak i bussen och bakom henne satt en man i 20-års ålder. När kvinnan reste sig för att kliva av bussen kände hon ett hårt slag i huvudet. Hon vände sig bak och såg mannen stirra ner i golvet. Han hade blont hår, var skäggig och bar en blåvitrandig tröja

Fredriksberg. Mellan torsdag och fredag förra veckan stal någon en moped ur en låst källare på Flugsnappargatan. Mopeden stod i cykelrummet och har texten ”Sense” skriven på båda sidorna.