Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 3/5

Någon hade skickat runt sms till skolkamraterna i den 13-åriga flickans namn. Därför blev hon misshandlad på bussen.

Nordanby. Klockan 03.37 natten till måndag blev en polispatrull kallad till Statoil för att undersöka ett fordon som eventuellt skulle kunna kopplas till ett brott. Vid kontrollen påträffades en morakniv och två registreringsskyltar som misstänks vara stulna. Den misstänkte föraren är 24-år gammal.

Bäckby. Klockan 04.30 natten till måndag bröt okända män sig in i ett företag på Ånghammargatan genom att krossa en ruta. Innanför rutan fanns en arbetsplats där sladdar hängde ut genom fönstret, då gärningsmännen hade fått med sig en dator. Utanför stöldplatsen fanns det mopedspår, men det är fortfarande oklart om de har med stölden att göra.

Klockartorp. I fredags stal en okänd gärningsman en väska som hängde på en barnvagn på Klockartorpsgatan.

Västerås. En 23-årig kvinna blev förra tisdagen bestulen på hennes plånbok. Plånboken låg i hennes väska som hängde över hennes axel. Hon vet fortfarande inte vart hon blev av med plånboken.

Hammarby. Någon gång i helgen var det okända gärningsmän som förgäves försökte bryta upp ett galler innanför ett fönster på Ritgatan. Fönsterrutan blev krossad och gallret helt skadat efter inbrottsförsöket.

Bäckby. I helgen krossade någon ett fönster till ett kontor på Ånghammargatan. Detta upptäcktes av ägaren på måndagsmorgonen då han fick ett samtal om att fönstret var sönderslaget. Förövarna fick med sig en dator och skrivare.

Öster Mälarstrand. Mellan onsdag och söndag försökte okända gärningsmän bryta sig in i en båt på Mälarparken. Anmälan gjordes när ägaren upptäckte skrapmärken på höger sida av båten och såg att enlucka hade brutits upp och ett plexiglas hade spräckts. Ägaren upptäckte även att te flytvästar, kläder och livbåten som var låst med hänglås var borta.

Västerås. En 13-årig fick ett slag i ansiktet av en annan flicka sedan någon skickat ut ett sms till flera skolelever undertecknat med hennes namn. Det var på en buss i lördags som tjejen kom fram till henne och spottade henne i ansiktet och gav henne ett slag i ansiktet. Den 13-åriga flickan tror att misshandeln skedde på grund av smset som har skickats runt i hennes namn.

Centrum. Natten till lördagen träffade en 26-årig man en kvinna i 25-års ålder på sportbaren Pitcher’s på Torggatan. Kvinnan följde med honom hem och när han vaknade var både fhon och hans nya bärbara dator borta.

Bäckby. En okänd gärningsman har natten till måndagen brutit sig in i ett företag genom att krossa ett fönster. Gärningsmannen har klättrat in i lokalen och förgäves försökt bryta upp ett kassaskåp. Som ett resultat av stöldförsöket gick vredet till kassaskåpet sönder.

Aroslund. I fredags tankade en person sin mörkröda Volvo med 28 liter V-power på Schell på Arosvägen. Mannen lämnade sedan bensinmacken utan att betala för sig.

Viksäng. I helgen upptäcktes att någon har stulit tio ampuller morfin ur ett läkemedelsrum på Centrallasarettet i Västerås. När exakt stölden ska ha skett är fortfarande oklart.

Gideonsberg. Någon gång mellan lördagen och söndagen stal en okänd gärningsman en registreringsskylt från en bil som stod parkerad på Generatorgatan. Gärningsmannen försökte även ta loss registreringsskylten från bilen bredvid.

Kraftverkshamnen. På söndagen bröt någon upp en lucka på en båt i hamnen. Båten var genomsökt och det saknades spritflaskor.

Hammarby. Någon gång under förra veckan bröt någon sig in i ett källarförråd på Bygatan och stal tre fiskespön, flytvästar, tält, gasolspis och annan fiskeutrustning för ett totalt värde på 7000 kronor.