Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 3/5

En verktygstjuv slog till mot ett garage på Gideonsberg natten till tisdag.

TRUMSLAGARBACKEN. Trumslagarbackens äldreboende drabbades av stöld strax efter klockan nio på måndagskvällen. Någon hade varit inne i ett tv-rum och stulit pengar ur ett låst skåp. Tjuven hade förutom att bryta upp skåpet även stökat till i rummet och dragit fram en platt-tv. Det är oklart hur tjuven tagit sig in på boendet.

HÄLLA. En kvinna i 50-årsåldern är misstänkt för stöld efter att ha ertappats på en stulen moped. Kvinnan upptäcktes av en väktare på vid Willys på Kranbyggargatan vid tretiden natten till tisdag. Mopeden, som anmäldes stulen i oktober förra året, togs i beslag.

TALLTORP. En polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats efter en brand natten till tisdag. Någon hade tänt eld på en timmerstock i ett skogsparti mellan Talltorpsgatan och E18.

GIDEONSBERG. Borrmaskiner, kapsåg, skruvdragare och andra verktyg till ett värde av 14 000 kronor stals ur ett garage på Gideonsbergsgatan natten till tisdag. Tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in i garaget genom att bryta upp en dörr.

MALMABERG. På tisdagen upptäcktes att tolv källarförråd i ett hus på Odensviplatsen drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna har bland annat fått med sig däck från ett av förråden.

KYRKBACKEN. En bakruta krossades i helgen på en bil parkerad på Skolgatan. Intill bilen hittades en läskflaska som troligen har använts som tillhygge.

GIDEONSBERG. En cykel har stulits ur ett vindsförråd i ett hus på Svärdsliljegatan. Stölden upptäcktes i måndags.

CENTRUM. Fryxellska skolan utsattes för skadegörelse under helgen. Någon har krossat ett fönster med en stor sten samt förstört tre lampor utanför idrottshallen.

HAGA. En datorstöld upptäcktes på tisdagsmorgonen i ett gruppboende på Markörgatan. Datorn stod i ett konferensrum innan den försvann.

VÄSTERÅS. En kvinna i 85-årsåldern har anmält att flera av hennes smycken stulits. Kvinnan trodde att hon hade smyckena, bland annat ringar, halsband, örhängen och armband, inlåsta i ett bankfack, men när hon undersökte saken visade det sig att de inte låg där. Värdet på smyckena uppges till 16 000 kronor.