Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 30/3

Falska leveransadresser och katalogskojare - det finns många sätt att lura av en företagare hans eller hennes pengar.

Västerås. Ett företag i Sörmland har polisanmält att de lurats på diverse utrustning som beställts till en adress i Västerås. Den som beställde utrustningen, värd 20 000, sade sig arbeta vid ett företag i Stockholm men ville ha utrustningen levererad till Västerås. Utrustningen levererades, men fakturan betalades inte. Stockholmsföretaget känner inte till någon företrädare för företaget som ska ha lagt beställningen.

Västerås. Runt om i Sverige har företagare drabbats av fakturafifflare som använder sig av det välrenommerade företaget Lokaldelens namn och logotyp. En Västeråsföretagare har anmält att han fått ett erbjudande från det falska ”Lokaldelen” som han tackat nej till, men ändå fått faktura. Det äkta Lokaldelen finns i Halmstad, blufföretaget har en boxadress i Kalmar. Det äkta Lokaldelen samlar in material för att stämma förfalskarna.

Skiljebo. En 31-årig man misstänks för snatteri sedan han försökt ta med sig ett pannband, värt några tior, från Ica Skiljebo utan att betala.

Hammarby. En parkerad bil på Kölgatan har råkat ut för skadegörelse i samband med ett misslyckat inbrottsförsök natten till onsdagen. Ett handtag bröts loss.

Skiljebo. Den 13-åriga flickan återkom två gånger samma dag till Ica Skiljebo, den första gången snattade hon druvsockertabletter, den andra gången en chokladboll. Hon ertappades och misstänks för snatteri.