Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 30/5

Tjuvarna var snabba med bankkortet. Då gäller det att vara snabb med polisanmälan.

Bäckby. En man har polisanmält att två kvinnor snappade åt sig hans bankkort och sprang från platsen vid en uttagsautomat på Bäckby centrum under torsdagen vid 19-tiden. Kvinnorna måste ha sett när mannen slog koden, för innan han hann stöldanmäla kortet hade uttag för 19000 kronor gjorts.

Västerås. En man i 30-årsåldern i Västerås har polisanmält sin några år yngre exsambo för urkundsförfalskning. Enligt mannen återvände han från en utlandsresa och upptäckte då att exsambon sålt hans bil. I samband med det har hon – enligt mannens polisanmälan – förfalskat hans namnteckning på papperen om ägarbyte. Polisen ska utreda saken.

Stenby. Vid tretiden på natten till söndagen blev inte tre yngre män serverade på McDonalds Stenby, vid Nordanbymotet. De blev då mycket arga och slog sönder en ruta. Med bil körde de sedan sönder gräsmattan och stenläggning innan de försvann.

Erikslund. Vid 15-tiden på lördagen såg ett vittne hur tre yngre män kom in på Skopunkten vid Erikslund. En av killarna stoppade på sig ett par skor under jackan, samtliga försvann sedan ur butiken. Vittnet följde efter och skrev upp registreringsnumret, då gick de två yngre män som inte tagit några skor ut och uppträdde hotfullt. Vittnet lät sig inte skrämmas, och de tre försvann i bil vars registreringsnummer meddelats polisen.

Centrum. En 54-årig mopedist stoppades strax före klockan elva på måndagsförmiddagen av polis för kontroll på Bondegatan. Det visade sig att han kört mopeden berusad. Det exakta promilletalet är inte känt, mannen misstänks för rattfylleri på moped.

Lögarängen. Någon gång under helgen har en parkerad bil på Lögarängsvägen råkat ut för skadegörelse. Bilen har fått bucklor på båda sidorna.

Herrgärdet. En motorcykel har stulits från Nygatan någon gång under natten till söndagen.

Bäckby. Två vindrutetorkare har stulits från en parkerad bil på Rösegårdsgatan under helgen. Stölden upptäcktes då ägaren skulle använda bilen på måndagsmorgonen.