Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 4/6

Se upp för bedragare som vill komma hem till dig och kontrollera ditt dörrlås. De kan förbereda inbrott.

Västerås. Polisen vill varna äldre för bedragare som tar kontakt med medelålders och äldre kvinnor per telefon och uppger sig vilja kontrollera deras dörrlås. I båda fallen fattade kvinnorna misstankar, och avböjde utlovade hembesök. Polisen misstänker att någon försöker få tillträde hos kvinnorna för att eventuellt göra inbrott.

Västerås. Vid tvåtiden på natten till fredagen skulle polisen stoppa och kontrollera en personbil i Sala på riksväg 70. Bilen vägrade stanna och åkte i hög fart i riktning mot Västerås. Polis följde efter och larmade kolleger i Västerås som satte en spärr vid Lundamotet och stoppade bilen. I bilen satt fyra personer från Stockholmstrakten bland misstänkt stöldgods. Samtliga misstänks för ringa narkotikabrott och stöld.

Hammarby. Under natten till fredagen har någon försökt ta sig in i en bostad på Spantgatan med hjälp av en dyrk eller nyckel, men misslyckats.

Västerås. En äldre kvinna i en bostad i Västerås har anmält att hon blivit bestulen på smycken ur ett smyckeskrin. En propert klädd kvinna ringde på hennes dörr och sade sig vilja kontrollera varmvattnet. Medan den äldre kvinnan distraherades tog sig troligen en medhjälpare till den propra kvinnan in och stal smycken.

Centrum. Vid sextiden på fredagsmorgonen gjorde sig en man skyldig till misshandel på Best Western hotell vid Kopparbergsvägen/Domkyrkoesplanaden. Mannen gick in till hotellet och krävde att få frukost trots att han inte var gäst där. När frukostvärdinnan förklarade att frukosten inte var färdig tog han tag i henne, skakade om henne och lämnade platsen.

Råby. På torsdagseftermiddagen misstänks en man ha vandaliserat en dörr på Lövhagsgatan.

Västerås. Ett företag i Västerås har polisanmälts, misstänkt för otillåten miljöverksamhet. Företaget har utökat sin verksamhet och sin lokalyta kraftigt utan att anmäla det till kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning. Det blir nu polis och åklagares sak att utröna om brott begåtts.

Stenby. En bil och en motorcykel krockade vid Nordanbymotet omkring klockan 13.30. Första brandbil på plats konstaterade att det var en lindrig krock utan personskador.

Surahammar. Räddningstjänsten fick i torsdags kväll rycka ut till Kolarbanan sedan en moped börjat brinna. Det var en mindre glödbrand i däcken och gräset omkring mopeden.

Hallstahammar. En kompressor och en bordssåg stals natten mellan onsdagen och torsdagen från en lastbil som stod parkerad på Videvägen.