Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 5/7

Det är farligt att röka - inte minst om någon tar illa upp om man tigger cigaretter.

Centrum. En man i 20-årsåldern råkade illa ut sedan han bett en förbipasserande kvinna om en cigarett strax efter midnatt natten mot söndagen i centrum. Visserligen fick han cigaretten, men blev därefter konfronterad av tre för honom okända män som var arga för att han ”raggade på deras tjej”. Den röksugne blev slagen med två slag i ansiktet och männen försvann.

Östermalm. En tonårig flicka hotades av en påtagligt berusad 20-årig man då flickan skulle gå ner i en tvättstuga på Utanbygatan på måndagsmorgonen. Mannen ofredade henne först, men tog därefter fram en yxa. Polis tillkallades och 20-åringen greps.

Centrum. En man har polisanmält att någon stal hans plånbok och nycklar under Västerås cityfestival. Mannen skulle åka karusell och lämnade ifrån sig plånbok och nycklar för att inte dessa skulle ramla ur fickorna. Under åket försvann sakerna.

Hammarby. Någon gång under helgen har en kvinna i 80-årsåldern bestulits på sin rollator. Rollatorn, mörk till färgen och försedd med korg, stod parkerad på en innergård på Ladugårdsgatan.

Råby. En man i 40-årsåldern har anmält att han hotats till livet av en för honom okänd man på Lövsångargatan under måndagsmorgonen. Den okände frågade efter pengar och bilnycklar, då han inte fick det ena eller det andra visade han fram en stor kniv. Den hotade flydde och ringde polisen.

Skallberget. När polisen stoppade en 31-årig bilförare på Emausgatan vid lunchtid på måndagen visade det sig att 31-åringen dels saknade körkort, dels misstänks ha kört bil narkotikapåverkad.