Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 6-7/8

Hökåsen. En villaägare på Alvestavägen upptäckte vid 21-tiden på lördagskvällen två män som just lämnade hans hus med en väska med stöldgods. Han följde efter och ringde polisen som kom till platsen och grep männen, bägge 26 år. De anhölls.

Centrum. En 49-årig man utsattes för ett rånförsök på Stora torget i torsdags kväll klockan 20.15. Tre män i 20–25-årsåldern knuffade omkull honom och försökte ta hans pengar. Förbipasserande reagerade och då flydde männen. Offret fick sy några stygn i ett ögonbryn.

Norrmalm. Tre gitarrer stals vid ett lägenhetsinbrott mellan 10 juli och 5 augusti.

Centrum. En 17-årig pojke gjorde sig skyldig till brottet missbruk av urkund i fredags när han försökte ta sig in på nattklubben Pluto med en annan persons legitimation.

Centrum. Två män, 24 år och 20 år, misshandlades av flera okända gärningsmän på Stora gatan vid tretiden natten till lördag. De hade tidigare under kvällen haft en dispyt inne på nattklubben Pluto. Gärningsmännen är också misstänkta för övergrepp i rättssak eftersom de hotade att döda männen om de polisanmälde.

Centrum. En 39-årig man ska betala 1 500 kronor för en glasruta till en fasadskylt på Blue Moon Bar som han slog sönder vid tvåtiden på söndagsnatten.

Skallberget. En 23-årig berusad man misshandlade sin pappa i en lägenhet natten till söndag. Pappan fick spräckt ögonbryn och svullnad. 23-åringen förhördes när han nyktrat till och släpptes i väntan på åtal.

Malmaberg. En man rånades på mp3-spelare, cigaretter och kontanter av två män, en cirka 16–17 år den andra 20–25, som han mötte på Gunnilbogatan halv tre på lördagsnatten.

Gåsmyrevreten. En man som beskrivs som muskulös gav sig av okänd anledning på två 23-åriga män på Gurksaltargatan vid 02.15 natten till söndagen. Han slog och sparkade dem så att de fick sårskador.

Gåsmyrevreten. En tjuv tog sig in genom en olåst balkongdörr och stal en bärbar dator och en kamera i en lägenhet på Gurksaltargatan mellan 12.00 på lördagen och halv tre natten till söndagen.

Stallhagen. En 43-årig man hittades misshandlad i parken vid länsstyrelsen. Varken mannen eller de övriga personer som befann sig på platsen när polisen anlände ville säga något om vad som hänt.

Strömsholm. Någon eller några har på torsdagsnatten gått in på en tomt och stulit handdukar, kläder och underkläder som hängde på tork.

Surahammar. En kvinna, född 1989, har anmält en före detta pojkvän för ofredande. Han har i flera års tid förföljt henne med kränkande ord.

Kolbäck. På Tingsvägen 13 har tre bostadsinnehavare fått sina postlådor ned- och söndersparkade i fredags natt.

Hallstahammar. På Barnängsgatan har någon eller några brutit sig in i en Volvo 245 och stulit en yxa. De har troligen tagit sig in genom vänster bakfönster.

Hallstahammar. En bilist kom körande i torsdags kväll från en tvärgata till

Fasanvägen. Han såg några barn på en balkong. När han körde förbi dem hörde hur det smällde till i vänster bakdörr. Han gick ut och kollade bilen och hade då fått en buckla på bakdörren och lackskador på förarsidan. Under balkongen hittade han småsten liggande.

Hallstahammar. Någon eller några har under natten till torsdag tagit sig in i en jordkällare på baksidan av bostaden och stulit flera el- och handverktyg.

Hallstahammar. En husvagn, som stod uppställd på ett inhängnat område, hade inbrott under natten till torsdag. Husvagnen var uppbruten och det var stor oreda inne i vagnen.