Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 7/4

Kyrkan och skolan drabbades av inbrott och vandalisering.

Gideonsberg. Vid tretiden på natten mot torsdagen råkade Gideonsbergskyrkan ut för vandaler. Kringboende ringde polisen och berättade om ett gäng på fyra-sex personer som krossat en ryta och tagit sig in. Väl inne har vitrinskåp, krukor och ljusstakar vandaliserats. När väktare och senare polis kom till platsen fanns inga kvar. Polisen söker efter spår.

Gideonsberg. Vid 04.30-tiden natten till torsdagen slogs flera fönster sönder på Emausskolan. Någon eller några har varit inne i lokalerna, men det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits, eller om inbrottet haft samband med vandaliseringen av relativt närbelägna Gideonsbergskyrkan, se ovan.

Rönnby. På Diskusgatan råkade en parkerad bil ut för inbrottsförsök under natten till torsdagen. Bilen bär uppenbara spår av att tjuven försökt tjuvkoppla den. Diverse cd-skivor har stulits.

Viksäng. Tiden i frihet tog slut på torsdagsförmiddagen för en 36-årig västeråsare som var efterlyst då han inte inställt sig i fängelse för att avtjäna ett drygt ettårigt straff. Polisen hittade honom på en adress på Viksäng och tog honom till häktet varifrån han sedan kan transporteras till rätt fängelse.

Tunbytorp. Polisen hade trafikkontroll på Bergslagsvägen vid åttatiden på torsdagsmorgonen. En bilist sågs vända och köra in på Tunbytorpsgatan, men kunde stoppas där. Det blev uppenbart varför den 37-årige bilisten inte ville stoppa och blåsa – han visade sig ha motsvarande 0,72 promille.