Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 7/6

Tjuven hoppade ut genom fönstret. Där väntade polis och polishund.

Östermalm. Natten till måndagen greps två tjuvar på bar gärning av polisen. Ett inbrottslarm gick på Arosgården, väktare och polis kom dit. En 31-årig man hoppade ut genom ett fönster rakt i armarna på en polispatrull. Efter en stunds sökande hittades en 35-årig man gömd bakom gipsplattor. Båda är anhållna misstänkta för inbrott och stöld.

Kungsåra. Under natten till söndagen har tjuvar varit framme på Kungsåra bildemontering. Fyra kompletta hjul har stulits från en Porsche, tjuvarna har även varit framme i flera andra bilar och stulit bland annat stereoanläggningar. Det finns bilder från en övervakningsfilm som visar 2–3 män sysselsatta med inbrottet och stölden. Polisen analyserar bilderna.

Pettersberg. Vid 4.30-tiden på måndagsmorgonen gick inbrottslarmet på Ansgarskyrkan. Väktare och polis kom till platsen, och fann en stege lutad mot

fasaden. Ett fönster stod öppet. Inga tjuvar fanns på platsen och har eventuellt skrämts. Det var under morgonen oklart om något stulits.

Östra Malmaberg. En gps-navigator har stulits ur en parkerad bil på Stentorpsgatan natten till måndagen. Tjuven tog sig in genom att krossa en ruta.

Östanbro. Några minuter efter midnatt natten mot måndagen inträffade en älgolycka, som vållade polisen en del problem. Inringaren rapporterade sig ha kört på en älgko, vars kalv klarade sig oskadd. Polisen larmade eftersök i form av jägare som begav sig ut utan att finna minsta spår efter någon olyckshändelse. Till slut överlämnade Västmanlandspolisen ärendet till kollegerna i Uppsala eftersom anmälaren måste ha misstagit sig på väg och län.

Västerås. Värmen gör att antalet rapporterade cykelstölder i Västerås håller sig konstant kring tio per dag. Så även under måndagen.

Östermalm. En ruta har krossats på Utanby förskola under helgen. Troligen rör det sig om vandalisering och inte om inbrott. Inget har rapporterats stulet.

Tortuna. Natten till måndagen körde en bil på ett rådjur mellan Kärsta och Tortuna. Rådjuret dog, ingen människa skadades.

Hammarby. På söndagseftermiddagen någon gång mellan 14 och 18 stals en väska från en solande och sovande man på Spantgatan.

Rytterne. Vid 04-tiden på natten mot måndagen körde en bil på ett rådjur mellan Rytterne och Tidö slott på länsväg 527. Rådjuret kunde springa från platsen, jägare tillkallades för eftersök.