Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 8/3

Den som kör på vilda djur måste anmäla det för polisen. Det struntade två bilister i.

Norrleden. Strax före klockan två natten till tisdagen hittade en passerande bilist ett påkört, svårt skadat rådjur på Norrleden. Polis kontaktades, men innan polis hann fram kom ytterligare en bil och körde på rådjuret som dog. Varken den första eller andra bilen som körde på rådjuret kontaktade polisen vilket lagen kräver vid viltolyckor.

Lista. Polisen höll trafikkontroll på gamla Stockholmsvägen mot Irsta på tisdagsförmiddagen. En bilist ville inte stanna trots polismans stopptecken. Efter en kort jakt stannade den 49-årige mannen i höjd med Lista. Orsaken till smitningen var uppenbar; han blåste motsvarande 0,58 promille alkohol och misstänks för rattfylleri.

Viksäng. Någon gång under de tidiga morgontimmarna på tisdagen har en moped, parkerad på Rönnbergagatan fått verktygsfacket uppbrutet. Mopedens dokumentation har stulits.

Norra Malmaberg. En moped, BKH 212, har stulits från Fjärdhundragatan någon gång under den senaste veckan. Mopeden var låst med ordentligt blocklås, det hindrade inte tjuven.

Bjurhovda. Flera bilar har råkat ut för slangning av bensin då de stått parkerade på Fornforskargatan. Åtminstone en av bilarna stod emot slangningsförsöken – men bensintjuvarna har repat och skadat lack och tanklock under försöken.

Pettersberg. Strax före klockan tre natten till tisdagen stoppade polisen en 43-årig man på Pettersberg då mannen visade tydliga tecken på att vara påverkad av någon sorts narkotika. Han fördes till polisstationen för provtagning.

Haga. Polis kallades till Källhagsgatan på måndagskvällen sedan en påtagligt berusad man – som inte bodde på adressen – förde oväsen i trapphuset. Den 36-årige mannen togs med till polishuset för att få sova ruset av sig. Han misstänks inte för något brott.

Centrum. Någon gång sedan nyår har en briljantring på okänt sätt försvunnit för en boende på Engelbrektsgatan.