Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 8/7

Ska man åka långt med taxi måste man ha pengar. Det retade en kund till våldsamhet.

Vallby. En taxichaufför körde en berusad kund till Vallby strax efter midnatt onsdag-torsdag. Väl framme ville kunden köras till Stockholm – men kunde inte visa att han hade pengar för en sådan resa. När han nekades resa slog han taxichauffören i ansiktet och försvann.

Erikslund. Vid ettiden natten till torsdagen utbröt ett bråk bland kunderna på McDonalds Erikslund. Polis tillkallades och bråket lugnade ner sig. En av bråkmakarna var för berusad för att kunna ta vara på sig och fördes till polishusets fylleceller. Där visade det sig att han bar kniv utan giltigt skäl och han misstänks för brott mot knivlagen.

Tunby. Klockan 00.45 natten till torsdagen gick inbrottslarmet på Bellevuestadion. Väktare och polis skyndade till och kunde konstatera att någon varit inne i lokalerna – förmodligen någon som gått in under ordinarie öppettid, gömt sig några timmar och därefter börjat söka genom lokalerna. Det är okänt om tjuven lyckats – tjuven lyckades i alla fall försvinna.

Centrum. Tjuvarna trodde att alla sov vid tretiden på torsdagsmorgonen när de skruvat loss ett däck från en motorcykel i Skrapans parkeringshus. Men övervakningskamerorna – och väktarna som sköter dem – sover inte. Tillskyndande väktare kunde gripa en av männen, 44-år gammal, som nu misstänks för stöldförsöket.

Lövudden. Strax efter midnatt natten mot torsdagen blev ett par osams på Mälarcampingen. Den 20-åriga kvinnan polisanmälde mannen för att han tidigare under kvällen givit henne två örfilar.

Södra Skiljebo. En man misstänks för bedrägligt beteende sedan han åkt taxi mellan Vallby och södra Skiljebo natten till torsdagen. Hans betalkort fungerade inte då han skulle betala, och han lämnade taxin under förevändning att han skulle hämta pengar hos en bekant – men saknas ännu.

Lövudden. Under natten till torsdagen har någon brutit sig in i en parkerad bil på Mälarcampingen. En ruta har krossats och tjuven har stulit – plåster.

 Vallby. Någon har under natten till torsdagen stulit blommor och blomlåda från en marklägenhet på Parstugugatan.

Bäckby. Tolv fönsterrutor på Bäckby bibliotek har repats under natten till torsdagen. Någon har också lämnat hundbajs i brevlådan.

Lögarängen. Under torsdagen upptäckte en båtägare vid Lögarängen att någon stulit en kylväska från hans förtöjda båt. På båten satt en lapp från polisen som berättade att de några dagar tidigare avvisat en obehörig från båten. Den obehörige och väsktjuven kan alltså vara samma person.

Hälla. Två kunder distraherade personalen på Nordik möbler på Kranbyggargatan – under tiden tros en tredje kund osedd ha länsat växelkassan under torsdagen.

Centrallasarettet. En parkerad bil vid Centrallasarettet har råkat ut för inbrott. En GPS-navigator har stulits.