Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 8-9/10

Ungdomarna som polisen kontrollerade var helt oskyldiga - och utan dem hade en stulen motorcykel förmodligen inte upptäckts.

Vallby. Vid 23-tiden på lördagen kontrollerade polisen några ungdomar som stod vid vad polisen trodde var en moped. Mopeden visade sig vara en lätt motorcykel, stulen år 2007 i Irsta. Ungdomarna visade sig inte ha något med stölden eller något annat brottsligt att göra - de hade bara stått i närheten. Vilket kan ha varit tur eftersom polisen annars inte skulle ha upptäckt den stulna motorcykeln.

Bjurhovda. Vid 23-tiden på lördagskvällen stoppade polisen en 18-årig bilist på Knotavägen som visade sig sakna körkort. Ynglingen har dessutom tidigare rapporterats för att ha kört bil utan körkort. Han misstänks nu för grov olovlig körning.

Centrum. Vid 07.45 på söndagsmorgonen gick inbrottslarmet på Stadsbiblioteket. Det visade sig att någon krossat en stor ruta på baksidan. Det var vid anmälningstillfället okänt om någon tagit sig in, och i så fall om någonting stulits.

Centrum. Vid ettiden natten till söndagen påträffade polisen en 19-årig yngling som förutom att visa tecken på uppenbar drogpåverkan också var högljudd och stökig. Han togs med till polisstationen för provtagning och för att sova drogerna ur kroppen.

Skiljebo. Vid 21.30 på lördagskvällen kallades räddningstjänst till området vid Skiljeboskolan där innehållet i en container börjat brinna. Orsaken till branden är okänd, det fanns ingen risk att branden skulle sprida sig till något värdefullt eller bebyggelse.

Centrum. En butikskontrollant i kvarteret Igor såg vid 18-tiden på fredagen hur två uppenbart tonåriga ynglingar bar runt på påsar från Systembolaget. Ynglingarna stoppades, polis tillkallades. Ynglingarna var 14 och 15 år gamla och hade köpt spriten av en 20-åring som nu misstänks för langningen.

Nordanby. Vid 17.30-tiden på söndagen krockade två bilar vid Nordanbymotet. Den ena bilen körde in i den andra bakifrån. Enligt preliminära rapporter från olycksplatsen skadades ingen fysiskt.

Dingtuna. Natten till söndagen greps en man, misstänkt för att tidigare under natten ha misshandlat sin flickvän i hennes bostad i Dingtuna.

Centrum. En 32-årig man misstänks ha slagit och ofredat en kvinna på en krog i centrala Västerås. Mannen omhändertogs av polisen för fylleri innan han kunde förhöras om misshandeln, som avbröts av ordningsvakter vilka också tillkallade polis.

Bäckby. Vid 14-tiden på lördagen krockade en personbil med mitträcket på E18 i de västra delarna av Västerås. Ingen skadades. Bilen bärgades från platsen, vissa trafikstörningar uppstod under räddnings- och bärgningsarbetet.

Skiljebo. En 46-årig man misstänks för drograttfylleri sedan han vid 21.30-tiden på fredagskvällen stoppats av polisen på Skiljebo i en trafikkontroll. Mannens 16-åriga passagerare visade även tecken på att vara påverkad av någon sorts narkotika.