Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott och olyckor 9/6

VALLBY. En familj på Källtorpsvägen vaknade natten till onsdag av att två personer höll på att ta sig in i familjens bostad. Enligt polisen försökte tjuvarna bryta sig in via ett fönster på altanen. Tjuvarna blev emellertid upptäckta innan de hann komma in och valde att fly. Senare konstaterades att det även varit inbrott i familjens garage.

BJURHOVDA. Flera bilar parkerade på Knotavägen utsattes för inbrott natten till onsdag. Tjuven eller tjuvarna hade bland annat krossat rutor och fått med sig stereo och gps från ett par av bilarna och även försökt att tjuvkoppla minst två bilar.

CENTRUM. Sju bärbara datorer stals från Fryxellska skolan natten till onsdag. Enligt polisen tyder stölden på att det var flera gärningsmän i farten. Tjuvarna tog sig in i skolan genom att krossa en fönsterruta till lärarrummet. Polisen har varit på plats för att säkra spår men ingen person har gripits misstänkt för inbrottet.

RÅBY. En motorcykel stals från en garagelänga på Tornsvalegatan natten till onsdag. Tjuven hade även gjort ett stort hål i väggen till garaget bredvid.

VÄSTERÅS. En kvinna som köpt och betalat för ett par hörlurar på köp- och säljsajten Tradera på internet har polisanmält att hon inte fått sin vara levererad. Köparen, som utgett sig för att vara från Västerås, har enligt polisen även lurat flera andra personer.

ÖSTER MÄLARSTRAND. En båtägare har upptäckt att båtmotorn, värd 10 000 kronor, stulits från dennes båt. Motorn var fastkedjan vid båten men tjuven hade klippt av kedjan.

BJURHOVDA. En boende på Trindyxgatan vaknade vid tretiden natten till onsdag av en motorcykel utanför huset. När den boende tittade ut försvann mc:n medan larmet på den boendes bil började tjuta. Det kunde snart konstateras att en bilruta var krossad och en gps stulen.

KLOCKARTORP. En barnvagn stals vid ett flerfamiljshus på Klockartorpsgatan vid åttatiden på tisdagskvällen medan vagnsägaren och barnet var på tillfälligt besök i huset.

ELBA. Restaurangen på Elba har utsatts för ett inbrott. Inbrottet ska ha skett natten mellan måndag och tisdag och det är ännu oklart om något stulits.

VÄSTERÅS. Ett företag har polisanmälts av Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen för försvårande av miljökontroll. Företaget ska inte ha rapporterat tillbaka till förvaltningen på ett korrekt sätt.

HAMMARBY STADSHAGE. Någon bröt sig in via ett källarfönster och tog sig in i en villa på Dünavägen natten till onsdag. Det är ännu oklart vad som stulits.

GIDEONSBERG. En moped parkerad utanför ett hus på Vitmåragatan stals natten till onsdag. Mopeden var fastlåst men låset hade lämnats kvar på marken.

RAMNÄS. En boende på Åshammarvägen har anmält att guldsmycken och 15 000 kronor i kontanter har stulits från hemmet någon gång i månadsskiftet maj-juni. I bostaden fanns inga tecken på inbrott.

HALLSTAHAMMAR.

Fyra aluminiumfälgar på en Volvo 944 stals natten mellan tisdagen och onsdagen på en parkering på Bofinksvägen. Fälgerna är värda omkring 10 000 kronor.