Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 1/9

Vallby. Natten till torsdagen, strax före klockan fyra, ryckte räddningstjänsten ut till Antikvarievägen där en bil rapporterades stå i brand. Branden kunde släckas, ingen människa kom till skada. Förmodligen är branden anlagd, händelsen rubriceras som skadegörelse. Det var ingen spridningsrisk till bebyggelse eller större materiella värden.

Kopparlunden. Någon försökte natten till torsdagen ta sig in i en parkerad bil på Hylsvägen. Försöken misslyckades men lämnade fula spår efter sig på bilens lack och plåt.

Råby. En myntaväxt i kruka har stulits från en kryddodling på Rosenfinksgatan. Om inte matlagning med färska kryddor är tjuvens passion är motivet oklart.

Centrallasarettet. En besökande på Centrallasarettet har anmält att han blivit bestulen på sin mobiltelefon på okänt sätt under torsdagsförmiddagen.

Centrum. Någon har natten till måndagen vållat skadegörelse på ett lås till ett soprum på Engelbrektsgatan genom att pressa in en metallbit i låset. Det är inte första gången liknande skadegörelse – rubricerat som brottet ”åverkan” – skett kring den aktuella gatan. Genom åverkan går dörren inte att låsa ordentligt.

Jakobsberg. Under natten till torsdagen har någon klottrat på ett flerfamiljshus på Åsgatan. Man har även rispat in diverse tecken i trävirket.

Vallby. Vid midnatt onsdag-torsdag stoppade polisen en 41-årig man på Vallbyleden. Han visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och fördes till polishuset för provtagning och förhör.

Västermalm. Ett ögonblicks ouppmärksamhet räckte för tjuven då en plånbok stals på okänt sätt från en förälder som övervakade sina lekande barn vid Djäkneberget kring lunchtid på torsdagen.

Vallby. Vid fyratiden natten till torsdagen stoppade polisen tre personer för kontroll på Fatbursgatan. För två av dem förlöpte kontrollen utan problem. Den tredje visade sig bära kniv utan giltigt skäl och rapporterades därför för brott mot knivlagen.