Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 12-13/6

Råby. En kvinna blev utsatt för misshandel i skogen vid Råby IP. Det var vid 5-tiden på söndagsmorgonen som kvinnan skulle promenera från sitt hem på Råby till Hammarby när hon fick höra röster bakom sig. Kort därefter fick hon ett slag i huvudet och i ryggen så att hon föll ihop. Gärningsmännen försvann därefter från platsen.

Centrum. En 21-årig man har anmält att han blivit misshandlad av tre män på en krog i centrala Västerås. Han blev omkullknuffad och slagen i ansiktet och på

benen.

Centrum. En 21-årig man blev tidigt på söndagsmorgonen rånad på Karlfeldtsplatsen. Det var vid 3-tiden som två män började jaga honom. När de kom i kapp mannen slog och bet de honom. De lyckades slita jackan med mobiltelefonen av honom. Sedan försvann rånarna snabbt från platsen.

Tortuna. Ett garage på Lundbobergsvägen har haft påhälsning av tjuvar. Två stycken motorcrosscyklar har stulits någon gång under natten mellan fredag och lördag.

Skälängen. En studentfest urartade natten till lördagen på Skälängsgatan. En granne hörde bråk och tillkallade polisen. Tumult uppstod när en 18-åring blev ombedd att lämna festen då han misstänktes att ha stulit alkohol. 18-åringen blev arg och gav sig på och misshandlade de två ynglingar som hade bett honom gå.

Pettersberg. En 36-årig man är misstänkt för skadegörelse i en trappuppgång. Han slagit på grannarnas dörrar med en hammare så att det blev stora skador. Polis kallades till platsen.

Kungsängen. En 16-åring och en 32-åring, båda av manligt kön, greps under kvällen då de försökte tillgripa en båtvagn vid Varvsgränd. Ett vittne ertappade dem i färd med att försöka ta sig ifrån platsen med vagnen, men blockerade deras väg med sin bil. Polis kallades till platsen och kunde gripa de båda männen. Båda anhölls senare under natten av åklagare.

Hälla. En misstänkt snattare upptäcktes av personal på Stadium på Hälla då han tillgrep ett större antal klädesplagg. Den 25-årige mannen greps men en person som var i hans sällskap försvann från platsen. Den gripne mannen överlämnades till polisen som kallades till platsen. Efter förhör blev mannen anhållen.

Centrum. En 23-årig kvinna greps på Hennes Mauritz efter det att hon stulit varor från ett flertal butiker i centrum. När polis kom på plats visade det sig att kvinnan hade stöldgods från sex olika butiker i centrum. Efter förhör och upprättande av anmälan på plats frigavs kvinnan.

Centrum. Två yngre flickor, 15 och 16 år, greps i Gallerian efter att ha stulit varor från flera butiker. När polis kom till platsen kunde man konstateras att värdet på stöldgodset var relativt högt. På grund av flickornas ringa ålder har de frigivts och överlämnats till vårdnadshavare. Anmälan om brottet har upprättats och utredningen kommer fortsätta.

Hallstahammar. En 21-årig manlig förare till en bil som i lördags kontrolleras på Köpmangatan i Hallstahammarn hade omkring 0,4 promille alkohol i blodet. Han fick därför dagsböter på plats.

Hallstahammar. En 16-åring rånades på sin mobiltelefon och slogs ner strax efter midnatt mellan fredag och lördag vid Skantzöbadet. Han kunde senare larma polisen från sitt hem. Pojken skadades inte allvarligt.

Hallstahammar. Två 19-åriga biltjuvar greps under natten mot lördag i centrala Hallstahammar, endast en halvtimme efter att de stulit bilen de färdades i. Duon fördes till polishuset i Västerås för förhör.