Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 12/4

Skåpstölder har besvärat gästerna på Kristiansborgsbadet. Kanske har polisen nu kunnat gripa tjuven tack vare observant personal.

Kristiansborg. Tack vare personalens uppmärksamhet kan kanske åtskilliga skåpstölder på Kristiansborgsbadet klaras upp. Vid 13-tiden på måndagen såg personalen en 24-årig man som uppförde sig misstänkt vid klädskåpen och ringde direkt polisen som snabbt kom till platsen och förhörde 24-åringen. Förhören och undersökningarna får nu visa hur många av den senaste tidens skåpstölder 24-åringen är skyldig till. Personalen har tidigare sett 24-åringen på badet.

Bäckby. Under helgen har någon krossat tio fönsterrutor på biblioteket, Bäckby torg. Under helgen – oklart om det skett samtidigt – har gatstenar kastats mot två fönsterrutor på Swedbank, Bäckby torg. Bankens glasrutor är av specialglas och förstördes, men krossades inte.

Centrum. Strax efter klockan fem på måndagsmorgonen gick inbrottslarmet hos Hyresgästföreningen på Norra Källgatan. Det visade sig att någon krossat en ruta, sträckt sig in och av allt att döma stulit en dator.

Centrallasarettet. Skåpet var låst och avdelningen – sjukgymnastiken på centrallasarettets barnklinik – var stängd, men det avskräckte inte tjuven. Skåpet bröts upp och pengar har stulits.

Aroslund. En bilist tankade diesel för 700 kronor hos Shell Rocklunda sent en kväll – och försvann spårlöst utan att betala.

Östermalm. En parkerad bil på Timmermansgatan har under tiden torsdag-lördag råkat ut för inbrott. Någon har slagit sönder en ruta med hjälp av ett större järnrör, därefter har en navigator och cd-skivor stulits.

Öster Mälarstrand. Under natten till måndagen har en parkerad bil på Ankargatan råkat ut för bensinslangning. När ägaren kom ut till bilen låg tanklocket på marken, en okänd mängd bensin har stulits.

Råby. Under helgen har en moped stulits från Ringduvegatan. Mopeden var låst med en rejäl kedja kring bakhjulet, men det avskräckte inte tjuven.

Hagaberg. En kvinna i 40-årsåldern har polisanmält att hon under tiden onsdag-lördag blivit bestulen på smycken i bostaden på Hagaberg. Kvinnan har även spårat upp tjuven som erkänt att smyckena – värda 4000 kronor – pantsatts för att få pengar.

Bäckby. Någon gång under helgen har en parkerad bil på Stångjärnsgatan vandaliserats. Samtliga fyra däck har punkterats.

Bjurhovda. Vid 08.30-tiden på måndagsmorgonen blev en lägenhet på Benvägen utsatt för skadegörelse. Boende såg hur en okänd man i 20-årsåldern först bankade på dörren. Han blev av naturliga skäl inte insläppt, men blev då arg och slog sönder en ruta och försvann.

Centrallasarettet. En patient i 90-årsåldern på Centrallasarettet har någon gång under den senaste tiden blivit bestulen på några hundra kronor i kontanter som legat i ett låsbart skåp i en garderob.

Hammarby. Någon gång under den senaste tiden har fyra kompletta hjul till personbilar – sommardäck på dyrare fälgar – stulits från en garagelänga på Sigfrid Edströms gata.

Vallby. Ett källarförråd på Allmogeplatsen har under den senaste veckan drabbats av inbrott. Låset har brutits upp och en dator samt en borrmaskin har stulits.

Råby. Polisen stoppade en bil vid en trafikkontroll på Råby vid 13-tiden på måndagen. Föraren, en 39-årig man, visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Han fördes därför till polishuset för förhör och provtagning. Eftersom han tidigare dömts för att ha kört bil narkotikapåverkad tog hans bil i beslag.

Stenby. Två personbilar krockade vid sjutiden på måndagsmorgonen på Norrleden vid järnvägsbron intill Coop Forum. Ingen människa skadades, men olyckan vållade trafikstörningar innan bilarna var bortbärgade.

Pettersberg. Vid femtiden på måndagsmorgonen såg en passerande polispatrull på Jakobsgatan en personbil de beslöt kontrollera närmare. Det visade sig att föraren uppträdde misstänkt narkotikapåverkad, liksom passageraren. I bilen hittades en batong och en kniv. Båda i bilen har tidigare dömts för småbrott.