Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 13/4

Bäckby bibliotek tycks populärt - bland vandaler.

Bäckby. För andra gången på kort tid har biblioteket på Bäckby råkat ut för stenkastning. Natten till tisdagen har någon kastat sten på sex glasrutor som gått sönder. Tidigare under veckan har tio fönsterrutor krossats.

Erikslund. En 16-årig flicka misstänks för snatteri sedan hon tagit med sig en skjorta värd 99 kronor förbi kassorna på Ica Maxi Erikslund i söndags utan att betala.

Östra Malmaberg. Vid ettiden natten till tisdagen upptäckte en boende på Ramnäsgatan att det var någon som höll på att bryta sig in i hans garage. Han vaknade av ljuden, ropade till tjuvarna som dock fortsatte, och ringde därefter polisen. Då polisen kom till platsen hade dock tjuvarna skrämts från platsen utan att ha brutit sig in.

Centrum. Natten till måndagen drabbades Hyresgästföreningen av en stöld då en dator försvann. Natten till tisdagen var det dags igen; en ruta hade krossats, det var dock vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Centrum. Klockan 04.40 på tisdagsmorgonen gick inbrottslarmet på Intersport, Stora gatan. Väktare och senare polis kunde konstatera att ett ståljalusi till butiken brutits upp. Polisen sökte under de tidiga morgontimmarna efter tjuvarna. Några ungdomar som fanns i närheten identifierades, det är okänt om de haft med stölden att göra. Vid anmälningstillfället var det oklart vad som stulits.

Bäckby. En parkerad bil på Smältverksgatan har råkat ut för inbrott. Flera rutor har krossats och tjuven brutit på bilens interiörpanel. Bilstereon har stulits.

Skallberget. En parkerad bil på Emausgatan har råkat ut för stöld natten till tisdagen. Dimljusen och frontgrillen har monterats bort och försvunnit.

Västermalm. Under tisdagsmorgonen drabbades en bil på Lyckebogatan av inbrott. En ruta krossades, en keps stals.

Vetterstorp. Vid åttatiden på tisdagsmorgonen tankade en bilist bensin för drygt 500 kronor på OK-Q8 Råbyleden, och försvann utan att betala.

Västerås. En kvinna i 30-årsåldern har polisanmält sin tidigare sambo för bedrägeri. Den ungefär jämnårige mannen har tagit ett nätbanklån på 70000 i kvinnans namn utan lov, då de båda separerat.

Västerås. En kvinna glömde sitt Visakort på bordet på en restaurang. Kortet försvann – och någon har kvällen efteråt åkt taxi i Västerås för 200 kronor innan kortet hann spärras.

Kyrkbacken. På tisdagsförmiddagen har en elev på Rudbeckianska gymnasiet råkat ut för inbrott. Ett elevskåp har brutits upp, kontokort, jacka och busskort har stulits.

Gideonsberg. Natten till söndagen har en parkerad bil på Gulsporregatan råkat ut för skadegörelse; en ruta var krossad. Då bilen tagits till verkstad upptäckte personalen att någon även försökt bryta upp bagageluckan.

Centrallasarettet. En kvinna i 70-årsåldern som legat inlagd på Centrallasarettet för vård har polisanmält att någon okänd stulit 500 kronor ur hennes plånbok vid något tillfälle då hon inte funnits i närheten av det sängbord där plånboken låg i ett litet skåp.

Bäckby. Vid lunchtid på tisdagen upptäcktes ett lägenhetsinbrott på Axel Oxenstiernas gata. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.