Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 14-15/5

Centrum. En 29-årig kvinna fick sitt klädskåp uppbrutet när hon var och tränade på Enjoy i torsdags eftermiddag. Klocka, mobil, väska, armband, nycklar hade stulits. Allt till ett beräknat värde av 15 800 kronor. Till och med hennes skor hade tjuven lagt beslag på.

Slånbärsgatan. Vid niotiden på fredagskvällen stals två motocrosscyklar ur en buss som stod parkerad vid Ibis hotell. Båda cyklarna var gröna Kawasaki på 450 kubik.

Centrum. En uppenbarligen hungrig, och aningen påstruken, 47-årig kvinna började äta av en smörgåstårta redan innan hon betalat den. När hon uppmanades göra rätt för sig hade hon inga pengar. Det var Coop Konsum i Igor som inte fick någon ersättning för en smörgåstårta i lördags.

Erikslund. Vid lunchtid på lördagen gjordes ett stöldförsök från Biltemas bilkaj. En västeråsare noterade att en ljus skåpbil körde fram till lastkajen och två män i 40-års åldern började lasta in bilbatterier. När västeråsaren gick fram mot dem släppte de batterierna och körde därifrån.

Bäckby. En 69-årig man anmälde att han fått en innerdörr sönderslagen av en yngre bekant i 18-årsåldern. Det hela utspelade sig på Spikverksgatan på lördagen vid fyratiden på eftermiddagen.

Iggebygärdet. En dator stals på Carlforsska gymnasiet från ett av lärarrummet. Förmodligen var det fel på dörrlåset och dörren kan ha lämnats på glänt när datorn försvann vid 11.30 på fredagen.

Iggebygärdet. Kristiansborgsförskola blev nedklottrad någon gång mellan fredagen och lördagen. En 5–6 meter lång svart tag målades på en vägg.

Centrum. Vid två tillfällen stals tre datorer på Rudbeckianska gymnasiet. På förmiddagen stals en dator ur slöjdsalen, på eftermiddagen stals två stycken ur ett av elevernas arbetsrum.

Centrum. En västeråsare bestals på sin väska när han passerade Vasaparken i lördags. Plötsligt kom en man fram och ryckte till sig väskan och sprang i väg. I väskan fanns plånbok med 500 kronor, glasögon, nycklar och två vodkaflaskor.

Nordanbygärde. En 30-årig man var i måndags ute med sin katt och hittade då en katt som såg vanvårdad ut. Via polisen lyckades han få kontakt med kattens matte, som visade sig vara en granne och som som saknat sin katt i flera dagar.

Centrum. En 21-åring, som var på Pub Å på fredagen, blev av med sin mobil mitt under dansen sent på kvällen.

Erikslund. En Opel Vectras registreringsskyltar stals på lördagsmorgonen strax före kloclan tio. Bilen stod parkerad på Ica-parkeringen och registreringsnumret är TKO748.

Råby. En fastighetsskötare anmälde att han sett en onykter man slå sönder en fönsterruta i huset på Lövsångargatan på lördagseftermiddagen. Mannen bor i huset och var därför igenkänd av anmälaren.

Bäckby. En kvinna bestals på mopednycklar ur sin väska på lördagen. När hon skulle hämta sin moped av märket Peugeot varor för 189 kronor på sig. fanns den inte längre kvar.

Hamnen. Skyddskåpan till segelbåtsmotor förstördes under ett stöldförsök någon gång mellan onsdag och fredag.

Haga. Ett källarinbrott har upptäckts på Källhagsgatan. En ryggsäck, lakan och en sovsäck har försvunnit därifrån någon gång under senare delen av april eller i maj.

Hälla. Två kvinnor i 30-årsåldern greps av en väktare misstänkta för snatteri på Willys på Hälla. De hade obetalda  varor för 189 kronor på sig.