Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 16-17/7

Centrum. Natten till lördag bröt sig någon in på Öhrmans konditori genom en källardörr. Tjuven slog ut larmcentralen vilket gjorde att dagskassan kunde tömmas ostört.

Hamnen. Ett kassaskåp stals natten till lördag från Carlströms kött och chark. Kvar på platsen lämnades en bensenbrännare vilket gärningsmännen förmodligen använt vid inbrottet.

Pettersberg. En man i 20-årsåldern rånades under fredagen när han skulle köpa cigaretter. Gärningsmannen bad 20-åringen om cigaretter men drog sedan fram ett pistolliknande föremål och tvingade till sig offrets plånbok.

Malmaberg. Två män hamnade i bråk med varandra utanför Alberts krog och en 53-årig man fick motta flera slag i ansiktet.De involverade männen var vid händelsen berusade och incidenten rubriceras som misshandel.

Skallberget. Under fredagskvällen misshandlades en man på Blomstergatan. Mannen hamnade i en dispyt med sin före detta flickvän och dennes nya pojkvän. Pojkvännen gav sig sedan på mannen med slag och puttar tills mannen faller till marken. Misshandeln avbryts sedan när tillrusande vittnen griper in.

Nordanby. Någon gång under den gånga veckan har en inbrottstjuv brutit upp en förrådsdörr på Generatorgatan. Gärningsmannen kom bland annat över golfklubbor som förrådsägaren haft ståendes i förrådet.

Pettersberg. Natten mot lördag stals en dator från en bil ståendes på Djäknebergsgatan. Gärningsmannen hade tagit sig in i bilen genom att krossa en av bilens sidofönster.

Kärrbo. En bil stals under natten mot lördag från parkeringen vid Kärrbo prästgård. Fordonet återfanns senare då polisen hittade fordonet ståendes i diket dagen efter.

Centrum. En man rånades utanför Waynes Coffee på Torggatan i Västerås klockan 00.20 natten till lördagen. Han ska ha blivit bestulen på sin mobiltelefon.

Malmaberg.En familj på Malmabergsgatan i Västerås drabbades av inbrott i sin lägenhet någon gång mellan fredagen och lördagen. De lämnade sitt hem vid 18-tiden på fredagskvällen och upptäckte att någon brutit sig in när de kom tillbaka klockan 3.35 natten till lördagen.

Hallstahammar. På lördagsmorgonen upptäckte en förbipasserande att tio fönsterrutor hade krossats på Nibbleskolan. Väktare åkte dit för att laga rutor. Inget tycks vara stulet från skolan, så troligen var glaskrosset ren skadegörelse.

Kolbäck. I tisdags upptäcktes en stöld av koppar och katalysatorer från ett företag i Kolbäck. Det finns övervakningsfilm där en misstänkt bil har fastnat på bild.

hallstahammar. En liten grupp stod under lördagen på torget utanför Ica och spred främlingsfientliga budskap genom flaggor, banderoller och utdelning av flygblad. Många medborgare ringde polisen och var upprörda över detta. Polisen bedömde dock att det inte var frågan om en olaglig demonstration och gjorde därför inget ingripande.