Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 16/4

Länsmuseet under byggnad är ingen plats att vara på - om man inte är byggnadsarbetare.

Östermalm. Vid 18-tiden på torsdagen ertappade en väktare en man i 40-årsåldern som olovligen tagit sig in på byggarbetsplatsen för nya läns- och konstmuseet vid Karlsgatan-Ingenjör Bååths gata. Mannen misstänks nu för olaga intrång.

Skiljebo. En parkerad bil på Cedergatan har någon gång under tiden onsdag-fredag råkat ut för ett stöldförsök. Tjuven har brutit upp bilens dörrlås, tagit sig in, brutit på tändningslåset och instrumentpanelen och stulit bilstereon, men misslyckats med att tjuvkoppla bilen.

Råby. Natten till fredagen har någon försökt bräcka bort höger framlykta på en parkerad bil på Bokfinksvägen utan att lyckas. Lyktan skadades dock.

Saltängen. Ett kontor på Munkbovägen fick besök av tjuvar natten till fredagen. Kontoret ligger en trappa upp i byggnaden, men det avskräckte inte tjuven som använde stege. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Vallby. En parkerad bil på Svalgången har råkat ut för inbrott under torsdagen-fredagen. En kamera och bilstereon har stulits.

Centrallasarettet. Under torsdagseftermiddagen har någon gått in på ett patientrum på kirurgkliniken och i ett obevakat ögonblick tagit kontanter ur en kvinnas plånbok.

Malmaberg. Någon har försökt bryta sig in i en parkerad bil på Svarvargatan natten till fredagen. Tjuven har brutit på dörrhandtaget till förarsidan, men inte lyckats ta sig in. Brytförsöket orsakade skador på bilen.

Stenby. Butikskontrollanten ertappade en man som i onsdags stoppade på sig fyra dvd-filmer värda nästan 700 kronor utan att betala. Mannen misstänks nu för snatteri.

Råby. Ett källarförråd på Gråsparvsvägen har drabbats av inbrott under tiden tisdag-torsdag. Ytterkläder har stulits.

Erikslund. En man misstänks för snatteri sedan han försökt ta med sig laxfilé, batterier och färgpatroner till en skrivare utan att betala genom kassorna på Ica Maxi Erikslund.

Tunbytorp. Någon gång de senaste månaderna har någon stulit båda registreringsskyltarna från en parkerad bil på Tunbytorpsgatan. Bilen har stått långtidsuppställd utanför ett förråd.

Erikslund. En kvinna misstänks för bedrägeri eller stöld sedan hon försökt lösa in pantkvitton på Willys som hon uppenbarligen inte pantat flaskor för.

Hammarby. Under fredagsförmiddagen bröt någon loss framkåpan till en parkerad moped vid Nybyggeskolan.

Hallstahammar. Någon gång den senaste veckan har någon klippt av sladdarna till telefonerna och ringklockan på Fredhemsskolan.

Virsbo. En grå klass två moped stals natten till den 15 april på Sjöviksvägen i Virsbo.

Hallstahammar. Tre män gick på tisdagskvällen in på spelbutiken Torghörnan och stal tre paket cigaretter.