Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 17-18/4

Hamre. En kvinna har anmält att hennes brevlåda blivit söndersprängd häromveckan. Någon har kastat ner en smällare i brevlådan, som exploderat med sådan kraft att låset lossnat. Post som låg i lådan blev bränd.

Centrum. På måndagen för en vecka sedan stals en personbil av märket Saab någon gång mellan 7 på morgonen och 17 på eftermiddagen. Bilen stod parkerad vid Mimerporten.

Hammarby. En man anmälde i måndags att han blivit hotad av sin granne. Mannen har tidigare anmält grannen för ofredande och när han denna gång bad grannen att inte smälla så hårt i dörren fick han föra att grannen skulle se till att han hamnade på sjukhus.

Centrum. Under tidiga morgonen på tisdagen bröt okända personer sig in genom gallerväggen till butiken Intersport. övervakningskameran mot entrén hade flyttats ur sitt läge. Vad som stulits var inte klarlagt när anmälan gjordes.

Kyrkbacken. En familj upptäckte på tisdagsmorgonen att de haft inbrott under natten, bostaden är genomsökt. Mannen i familjen hade vaknat av ljud vid femsnåret men trott att det var partnern som var uppe. De anmäler att en kamera och en dator stulits.

Råby. En kvinna tankade i tisdags en Nissanbil med nästan 40 liter 95-oktanig bensin till ett värde av 508 kronor, men lämnade macken på Råbyleden utan att betala för sig.

internet. En västeråsare polisanmälde i måndags att han köpt och betalat en mobiltelefon på internet, men inte fått varan levererad. Han har inte heller fått svar från säljaren trots upprepade försök. Säljaren är nu anmäld för bedrägeri.

Bäckby. En kvinna polisanmäls för ofredande i torsdags efter att vid två tillfällen ha gapat och skrikit utanför, samt vid ett tillfälle bankat på och ryckt i dörren, hos en familj på Välljärnsgatan.

Centrum. I det nya stormuseet som nu byggs på Karlsgatan påträffade en väktare i torsdags en man som olovligen tagit sig in i lokalerna. Väktaren fann mannen strax efter sex på morgonen, han misstänks ha smitit in genom en presenning och är nu misstänkt för olaga intrång på byggarbetsplatsen.

Hässlö. En polispatrull som kontrollerade läget kring Hässlö elevhem fann i onsdags en 17-årig tjej som släntrade runt med en cider 7,0. Det visade sig att tjejen och en vän brukade köpa langad alkohol och polisen gjorde en anmälan om brott mot alkohollagen. Cidern hälldes ut.

Centrum. En kvinna som besöker Stadsbiblioteket blev i fredags utsatt för en blottare när hon satt och arbetade vid ett av bibliotekets bord. Hon påtalade högt att mannen visar sitt könsorgan, varpå mannen raskt lämnade lokalen. Kvinnan beskrevs som skärrad men ville inte polisanmäla händelsen. Det gjorde däremot ett vittne som sett alltihopa.

Tillberga. Några patrullerande poliser fattade misstankar mot en man med moped som de mötte sent på fredagskvällen. De försökte stoppa ekipaget, men ignorerades av mannen som fortsatte en bit på fordonet innan han slängde det ifrån sig och sprang. Polisen tog hand om Suzukimopeden och skrev en anmälan om misstänkt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Centrum. En kvinna som satt i polishusets arrest för att sova ruset av sig natten mellan fredag och lördag är misstänkt för skadegörelse. Kvinnan bröt sönder en elkontakt för att använda kåpan som tillhygge att banka i arrestdörren med.

Centrum. På lördagskvällen upptäckte en bartender på restaurangen Å att en kvinnlig gäst använde sig av en misstänkt legitimation för att få köpa alkohol. Polisen tillkallades och nu är den unga damen misstänkt för urkundsförfalskning eftersom hon använt någon annans legitimation för att ta sig in på restaurangen, själv hade hon inte åldern inne.

Gideonsberg. Efter en halvtimmes promenad med hunden i lördags kväll upptäckte västeråsaren att någon brutit sig in i hans lägenhet. Förmodligen har en kofot använts av de okända gärningsmännen, som stal prydnadssaker och en plånbok med 1800 kronor.

Centrum. När en man försökte stjäla en jacka på Team sportia i lördags förmiddag blev han påkommen. Personalen han i fatt mannen, lyckades få honom att stanna och invänta polis. Jackan kostade 999 kronor och mannen är nu misstänkt för stöld.

Centrum. Bråk och hårda ord utväxlades vid tvåtiden natten mellan lördag och söndag på Harrys vid Stora torget. I samband med en uppvaktning på dansgolvet inträffade ordväxling och meningsskiljaktigheter som ledde till handgemäng och två anmälningar om misshandel. Två kombattanter anmälde varandra men uppvisade inga allvarligare skador.

Hälla. En kvinna bestals under lördagen på sin plånbok med kontokort inne på Hälla köpcentrum. Under den halv det tog innan kvinnan upptäckte stölden och hann spärra kortet hade någon hunnit göra tre bankomatuttag om sammanlagt 14 800 kronor.