Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 2/9

Västerås. Någon har beställt maskiner och verktyg i en västeråsares namn, men inte betalat räkningarna på det beställda. Västeråsaren reagerade då inkassokraven började nå hans brevlåda och har nu polisanmält den okände beställaren för bedrägeri.

Lillåudden. Natten till fredagen har diverse tillbehör som dimljus och diverse kåpor stulits från en parkerad bil på Fyrbåksvägen.

Erikslund. Vid tiotiden på fredagsförmiddagen stoppade polisen en bil på Surahammarsleden vid Erikslund. Bilisten, en man i 40-årsåldern, misstänks för rattfylleri.

Kopparlunden. På fredagsförmiddagen hittades en uppenbart stulen moped, dumpad på Metallverksgatan. Mopeden hade diverse skador som tyder på stöld och ovarsam framfart efter stölden.

Pettersberg. En parkerad bil på Pettersbergsgatan har natten till fredagen drabbats av skadegörelse. En sidoruta har krossats, förmodligen med en sten, men inget tycks ha stulits ur bilen.

Lillåudden. Vid lunchtid på fredagen kontrollerade polisen en mopedist på Verksgatan. Mopedisten, en man i 60-årsåldern, misstänks för rattfylleri på moped. Han hade inte heller behörighet att köra mopeden.

Viksäng. Natten till fredagen har en parkerad moped stulits från Regements-gatan.

Notudden. Någon gång under de senaste två veckorna har en parkerad släpvagn stulits på Försegelvägen.

Erikslund. Bilen ställdes på Ikeas parkering under fredagen men var borta när bilisten kom ut från Ikea. Stölden är polisanmäld.

Centrum. Någon gång kring midnatt mellan torsdagen och fredagen har en man förlorat sin plånbok på ett för honom okänt sätt på en krog i centrala Västerås. Han misstänker att plånboken blivit stulen och har polisanmält saken.

Centrum. Någon har natten till måndagen vållat skadegörelse på ett lås till ett soprum på Engelbrektsgatan genom att pressa in en metallbit i låset. Det är inte första gången liknande skadegörelse – rubricerat som brottet ”åverkan” – skett kring den aktuella gatan. Genom åverkan går dörren inte att låsa ordentligt.

Jakobsberg. Under natten till torsdagen har någon klottrat på ett flerfamiljshus på Åsgatan. Man har även rispat in diverse tecken i trävirket.

Vallby. Vid midnatt onsdag-torsdag stoppade polisen en 41-årig man på Vallbyleden. Han visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad och fördes till polishuset för provtagning och förhör.

Vallby. Vid fyratiden natten till torsdagen stoppade polisen tre personer för kontroll på Fatbursgatan. För två av dem förlöpte kontrollen utan problem. Den tredje visade sig bära kniv utan giltigt skäl och rapporterades därför för brott mot knivlagen.