Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 20/1

Pettersberg. När två fotpatrullerande poliser närmade sig en grupp människor under natten mot fredag sprang en ur gruppen därifrån. Poliserna hittade sedan den 18-årige mannen bakom ett träd i en skogsdunge. Mannen visade tecken på att vara narkotikapåverkad och en hundpatrull hittade snart en mindre mängd cannabis som 18-åringen misstänks ha kastat ifrån sig.

Centrum. Under natten mot fredagen bröt sig någon in på socialkontoret på Stora gatan. Tjuven tåg sig via en trappuppgång upp till takterrassen där ett fönster krossades. Bytet blev flera datorer. Polisen grep senare en 22-årig man som tros kunna kopplas till inbrottet.

Gideonsberg. Någon försökte under torsdagen bryta sig in i flera lägenheter i ett hus på Rotorvägen. Flera dörrar visar brytmärken, men tjuvarna verkar inte ha lyckats ta sig in i någon lägenhet.

Stohagen. Någon försökte under torsdagskvällen bryta sig in i en källare på Stohagsvägen.

Haga. Ett källarutrymme på Rekylgatan fick under natten mot fredagen påhälsning, men tjuven misslyckades med att ta sig in.

Centrum. Under torsdagen bröt sig någon in på gymmet Glada Oxen på Stora gatan, men det är oklart om något blev stulet.

Viksäng. Någon gång under januari har någon brutit sig in och stulit från en källare på Regementsgatan.

Gideonsberg. En familj på Bangatan har anmält en person för ofredande. Enligt familjen har personen genom e-post bett dem flytta därifrån, tipsat polisen om att de är brottslingar och anmält dem till socialtjänsten. Familjen anser att anklagelserna är helt tagna ur luften och känner sig enligt polisanmälan förföljda, hotade och förnedrade.

Västerås. En kvinna som inte vill släppa in ordföranden i sin bostadsrättsförening i sin lägenhet har nu anmält honom för ofredande. När kvinnan sagt att ordföranden inte komma in har han blivit sur och skrivit brev till henne, vilket gjort att hon nu polisanmäler.