Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 21-22/1

Råby. En 51-årig kvinna misshandlades på lördagskvällen en halvtimme före midnatt. Kvinnan hade gått fram till några personer intill pizzerian, som hon trodde var bekanta till hennes syster. Hon sparkades på låret och föll till marken med ansiktet mot marken, då den misstänkte 24-årige gärningsmannen sparkade henne i ryggen. Kvinnan fördes till lasarettet och misshandeln anmäldes av hennes jämnåriga manliga bekant.

Centrum. På lördagskvällen utbröt bråk på Stora torget intill en restaurang. En 27-årig kvinna blev slagen i pannan och en 29-årig man blev slagen så att han blödde näsblod. Den misstänkte för misshandeln är en 30-årig man.

Centrum. Vid tvåtiden på natten mot söndag utbröt bråk utanför en toalett på McDonald´s på Kopparbergsvägen, En 20-årig man blev slagen på vänstra kinden. Två personer utpekades som gärningsmän.

Lustigkulla. Någon gång mellan julafton och den 20 januari försvann en dator från en bostad på August Palms väg. Anmälaren är en 40-årig kvinna som hyrde ett rum i lägenheten där datorn stod. Ett vittne utpekar en person för stölden.

Hemdal. En plånbok, som innehöll diverse betalkort och en mindre summa kontanter, försvann från ett skåp i ett vårdrum på lasarettet, Ägaren är en 76-årig patient, som uppgett att stölden skedde mellan 9.45 – klockan 19 i lördags.

Vallby. Vid 7-tiden på fredagsmorgonen vaknade en 54-årig kvinna i sin bostad på Fatbursgatan av att hon hörde ett bankande. Kvinnan blev rädd och stängde in sig i ett rum. När hon vågade sig ut igen upptäckte hon att en sten kastats in genom verandafönstret.

Råby. En 54-årig kvinna, boende på Axel Oxenstiernas gata, utsattes för ett inbrottsförsök på lördagskvällen vid 22-tiden. En ruta på altandörren hade krossats, men tjuvarna hade inte lyckats ta sig in i bostaden. En mörkklädd man hade sett på platsen vid tiden för inbrottsförsöket.

Talltorp. En 42-årig kvinna rånades på sin mobiltelefon när hon klivit av bussen på Väderleksgatan. En av de tre misstänkta gärningsmännen till rånet är 17 år, de övriga två finns inga uppgifter om ålder på. Kvinnan hade sett att männen klivit på bussen i centrum och kunde ge ett signalement. Det var när hon tog fram sin telefon och skulle sms:a som de ryckte den ifrån henne.

Centrum. En 28-årig man upptäckte, strax efter klockan två natten mot söndag, att någon stulit hans jacka där den hängde i garderoben på restaurangen Nya Hattfabriken. Jackan uppges vara värd 7000 kronor.

Centrum. Växelkassan, som innehöll drygt 4 000 kronor, stals på Bingoträffen på Stora gatan strax före klockan 13 i fredags. Kvinnan som arbetar i lokalen hade för en kort stund lämnat växelkassan på disken. Ingen uppges ha sett när den försvann.

Centrum. En 15-årig yngling uppger att någon stulit hans plånbok när han klivit av bussen på Vasagatan i fredags strax efter klockan 13. Det var när han skulle ta nästa buss som han upptäckte att plånboken var borta. Den innehöll bland annat körkort och 500 kronor i kontanter.

Erikslund. En rattfull 40-årig man greps av polisen på Löpkranegatan i lördags.

Centrum. Vid 19.30-tiden greps och anhölls en 18-årig man på Växhuset där han är misstänkt för olaga hot. Mannen uppges ha varit oregerlig, okontrollerbar och mycket störande.

Centrum. En 15-årig flicka greps för ringa drogmissbruk vid 20-tiden på fredagskvällen. Hon var dessutom efterlyst och har lämnats över till socialen.

Bäckby. Vid 23-tiden på fredagskvällen omhändertogs en 13-årig flicka på Lisjögatan. Enligt polisen var hon ”ordentligt berusad och fullständigt rabiat”. Hon kördes till psykiatrin.

Centrum. Vid 16-tiden i fredags greps en 26-årig man på Stora gatan för narkotikainnehav.

Centrum. Larmet gick i fredags i butiken Net on Net då någon försökte stjäla en dator.