Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 26/4

Mannen hade bara en tjuga - därför blev han sparkad och slagen av okända män vid Västerås Centralstation natten till måndagen.

Västerås C. En 47-årig man har anmält för polis att han blev misshandlad av två okända män strax efter midnatt natten mot måndagen vid Västerås centralstation. Männen krävde att han skulle överlämna sina pengar – 20 kronor – till dem, men blev missnöjda då det inte fanns mer. De sparkade honom då flera gånger.

Hammarby. Vid 21-tiden på söndagskvällen hörde en boende på Spantgatan mystiska ljud från ett källar¬förråd. Det visade sig vara en okänd man i 20-årsåldern som stökade omkring nere

i förrådet och försvann när han förstod att han var upptäckt. Det var vid anmälningstillfället oklart om ¬något stulits.

Bjurhovda. En grönsaksskärare blev bytet då tjuvar tog sig in genom ett trasigt fönster till Bjurhovdaskolan, Knotavägen, någon gång under helgen.

Hässlö. Någon gång under helgen har en lokal till¬hörande Mimer råkat ut för skadegörelse. Någon har kastat en stor sten genom ett fönster, stenen har förstört ett köksbord. Det var vid anmälningstillfället oklart om någon stulits.

Bäckby. Alla fyra hjulen har stulits från en parkerad bil på Dragverksgatan. Tjuven har använt gamla hjul för att palla upp under bilen medan stölden pågick.

Hammarby Stadshage. En parkerad lastbil på Idrottsvägen har under helgen råkat ut för inbrott. En glasruta har krossats och en väska med verktyg har stulits.

Bäckby. Mellan klockan 17 och klockan 18 på lördagen har en bil parkerad på Puddelugnsgatan råkat ut för skadegörelse. Någon – förmodligen en yngre person av de små skoavtrycken att döma – har gått runt på bilens tak och orsakat skador.

Bäckby. Natten mellan söndag och måndag har någon stulit blinkersinsatsen från en parkerad bil på Plåtverksgatan och även försökt bryta bort övriga ljusinsatser. Det har inte lyckats, men bilen har fått skador på motorhuv och framskärm.

Östermalm. Ett pensionärspar boende i en servicelägenhet på Östermalm har anmält för polisen att de blivit bestulna på fem guldringar någon gång under den senaste tiden.

Finnslätten. OK-Q8 Norrleden har råkat ut för bensinsmitning. Någon har tankat bensin för 488 kronor och försvunnit utan att betala.

Kungsängen. Ett företag på Retortgatan har under mars-april råkat ut för en stöld av fläkt- och ventilationsprodukter. Varorna fanns inne i lokalen men någon har slagit sönder ett fönster och stulit dem.

Bäckby. Personal ertappade vid 14-tiden på måndagen ett åttaårigt barn med att försöka snatta varor från Ica Supermarket Bäckby torg. Ett samtal med föräldrarna blev påföljden.

Västerås. En parkerad bil på Köpingsvägen har under tiden lördag-måndag råkat ut för stöld. Någon har krossat en ruta och stulit en cd-spelare.

Råby. Vid ettiden natten till måndagen hörde en boende på Gråsparvsvägen att någon bröt på en förrådsdörr. Polis kallades till platsen, men då polisen kom fram fanns ingen där. En förrådsdörr har brutits upp och det tycks som om någon använt förrådet som sovplats. Det var oklart vid anmälningstillfället om något stulits.

Norra Skallberget. En kantplåt på ett förråd har under helgen stulits från Vildmarkens förskola, Nordanbygatan. I och med att kantplåten ryckts bort har takpappen på förrådet skadats. Under helgen har också någon klottrat på träbord utomhus på förskolan, det är oklart om det har något samband med stölden.

Bäckby. Fyra kompletta hjul till personbil har stulits från en parkerad bil på Axel Oxenstiernas gata natten till måndagen. Tjuven hade pallat upp bilen med en sten och ett gammalt däck.