Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 26/8

Plötsligt kom en stor sten seglande in genom fönstret - mitt i natten.

Herrgärdet. En man i 50-årsåldern fick ett brutalt uppvaknande vid 02.40 natten till torsdagen då en stor sten kom flygande genom sovrummets fönsterruta. Stenen missade honom knappt, men sände glassplitter över hela sovrummet. Polisen utreder vem som kan ha kastat stenen.

Centrum. En 40-årig man misstänks för försök till stöld sedan han ertappats av butikspersonal i Punkt med att – inuti en provhytt i en klädbutik – klippa sönder stöldlarmen. Personalen tillkallade väktare som grep mannen och överlämnade honom till polis för förhör.

Hälla. En 60-årig man misstänks för snatteri på Willys Erikslund sedan han under måndagen köpt ett par strumpor – men försökt ta med sig ytterligare ett par strumpor samt deodorant och en kam genom kassorna utan att betala. Det hela upptäcktes dock av butikskontrollant, mannen har tidigare begått liknande brott.

Västerås. En man i Västerås misstänks för internetbedrägeri sedan en kvinna i Bollnäs köpt en I-phone av mannen via köp- och säljsajten Blocket. Kvinnan betalade in hälften av telefonens pris – 1000 kronor – i förskott, men har ännu inte sett någon telefon och misstänker att hon blivit lurad samt polisanmält säljaren. Polisen får utreda om något brott begåtts.

Centrum/Hälla. Vid flera tillfällen den senaste veckan har olika personer försökt stjäla sprit från Systembolaget Vasagatan och Glasvingegatan. De har tagit en flaska vodka, gin eller tequila, stoppat den innanför kläderna, tagit några öl och gått till kassan för att betala för ölen men inte den dyrare spriten. Samtliga har dock ertappats av personal eller väktare och misstänks för snatteri.