Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 29/4

När tjuven försökte komma undan med mopeden på Bäckby grep allmänheten in - och grep tjuven.

Bäckby. Vid 16-tiden på onsdagen försökte en 15-årig yngling stjäla en parkerad moped på Välljärnsgatan. Men försöket hindrades – av en 19-årig ung man som grep 15-åringen och hindrade honom från att fly tills polisen kom.

15-åringen togs med till polisstationen för förhör, men släpptes fri efter åklagarbeslut, misstänkt för försök till stöld.

Kungsängen. Klockan 01.20 natten till torsdagen gick inbrottslarmet på Sportköket, Björnövägen. Väktare kom till platsen snabbt och kunde konstatera att någon tagit sig in och letat igenom en kassaapparat. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Centrum. En kvinna i 80-årsåldern har anmält att hon råkat ut för en fickstöld, förmodligen då hon befann sig inne på Myrorna, Stora gatan, under onsdagseftermiddagen. Plånboken har försvunnit.

Östermalm. Strax före klockan tre på torsdagsmorgonen såg ett vittne hur två män på moped närmade sig en parkerad bil på Karlsgatan. En av männen krossade en ruta på bilen, tog en gps-navigator och båda försvann därefter på mopeden.

Centrum. På onsdagskvällen utbröt ett bråk mellan en 31-årig man och en 19-årig kvinna på Silk. De kallade varandra för nedsättande saker och har polisanmält varandra för detta.

Hemdal. Fackförbundet Byggnads kontor på Hemdalsvägen har drabbats av inbrott under natten till torsdagen. Larmet gick och väktare kom till platsen, men då fanns ingen kvar. Allt tyder på att någon krossat ett fönster och stulit åtminstone en dator. Vittnen har sett en man lämna platsen.

Vallby. Natten till torsdagen råkade Vagnboden Fastigheter på Vagnbodsvägen ut för inbrott. Spåren tyder på att en dator stulits.

Kyrkbacken. Ett kontor på Kyrkbacksgatan som tillhör Logopedbyrån har under natten till torsdagen drabbats av inbrott. Tjuven har med glasskärare skurit upp rutan, ställt den prydligt vid sidan, tagit sig in och stulit två bärbara datorer i väska.

Centrum. Under onsdagseftermiddagen har en 45-årig man anmält att han råkat ut för fickstöld då han befann sig inne på Skrapan. Plånboken har försvunnit.

Tunby. På onsdagskvällen stals en Peak Performance-jacka från ett olåst omklädningsrum i Bellevuehallen.