Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 3-4/9

Öster. Två 17-åriga pojkar blev rånade på cykel och skateboard på Österleden på lördagskvällen. Rånarna var i 20-årsåldern och polisen har ett bra signalement på dem.

Pettersberg. När en polispatrull återvände till sin bil vid Sankt Iliansskolan på lördagskvällen hade några kastat betongplattor på den. Motorhuven och vindrutan var skadade. Dessutom hade ett cykelställ placerats framför bilen. Polisen hade varit på fritidsgården intill där det hade varit stökigt tidigare. Eftersom polisen hade uppsikt över bilen måste gärningsmännen ha smugit bakom en mur.

Väster. I lördags stoppade polisen en bil på Surahammarsvägen. Föraren, en 45-årig man, visade sig ha 0,46 promille alkohol i blodet så han blev av med körkortet.

Västerås. Vid 13-tiden i lördags stoppade polisen en 64-årig man på moped. Mannen blev av med körkortet eftersom han hade 0,38 promille i blodet.

Vångsta. I lördags stoppade polisen en bil med en 42-årig man vid ratten. Eftersom han har tagits många gånger tidigare drogad togs bilen i beslag den här gången.

Haga. En man som bor på gruppboendet Spindeln på Markörgatan blev arg och störande för övriga på lördagskvällen. Han slog sönder en glasruta och en del smågrejer.

Stenby. I fredagskväll sågs två män i färd med att stjäla en moped på Stenby. En polispatrull fick tag på mopeden med en 33-årig man som satt på. Mannen hade även bultsax och vinkelslip med sig. Verktygen var splitter nya och var även försedda med prislapp. Verktygen misstänks ha stulits på Coop Forum.

Centrum. I lördags fick fotpatrullerande poliser syn på en bekant 49-årig man på en ny moped. Såväl mopedens styrlås som tändlås var uppbrutna. Mannen uppgav att han lånat mopeden av en okänd man. 49-åringen är därför misstänkt för stöld alternativt häleri.

Hallstahammar. Polisen träffade på två 17-åriga flickor i helgen. Den ena flickan bar på alkohol. Nu ska polisen försöka ta reda på vem som har langat.

Hallstahammar. Natten till söndagen försökte en man springa ifrån sin taxinota på 886 kronor. Men den kvinnliga taxiföraren sprang efter mannen till ett bostadshus på Nygatan. Kvinnan knackade på och fick då 450 kronor. Mannen är misstänkt för bedrägligt beteende.

Surahammar. I lördagskväll sågs två män vid en bod på Framnäsvägen. De bröt sig in i boden men försvann från platsen när ett vittne närmade sig. Det är oklart om något har försvunnit från boden.

Hallstahammar. På söndagsmorgonen tog polisen ett par på bar gärning när de höll på att ta bort saker från en parkerad bil vid Grippeby på länsväg 555. De hade skruvat bort hjul, högtalare och fordonsgrill. Bilen var stulen i Dalarna. Mannen som är 34 år och kvinnan som är 24 år hör båda hemma i Västerås. Paret var även narkotikapåverkade. Efter provtagning släpptes dem.

Hallstahammar. Ett skjul vid fotbollsplanen på Västeråsvägen började brinna vid 5-tiden på söndagen. Någon hade tänt eld på skjulet men branden var snart släckt.