Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 30/7-31/7

21 åring slog först sönder saker inne på Socialkontor Vuxen och sedan slog han sönder en TV i föräldrarnas bostad.

Centrum. En 27-årig man misstänks för en rad brott sedan han i berusat skick slagit ner en 21-årig ung man på Domkyrkoesplanaden strax före klockan 4 natten till lördagen. När polis, som kallats till platsen, grep honom gjorde han motstånd och ställde till med bråk i arresten.

Centrum. En 20-årig ung man misstänks för flera fall av skadegörelse. Dels för att han i fredags förmiddag slagit sönder saker inne på Socialkontor vuxen efter ett negativt biståndsbeslut, dels för att han senare på fredagskvällen slagit sönder en tv hos sina föräldrar i deras bostad i västra delarna av Västerås.

Malmaberg. En man misstänks för skadegörelse sedan han någon gång under de tidigaste morgontimmarna på lördagen slagit sönder en ruta på Park studentbostäder med hjälp av en kvast. Han skadade sig lätt under skadegörelsen och polisen följde ett blodspår hem till honom.

Gideonsberg. Polisens stora närvaro på Gideonsberg med anledning av knivdåden – se artikel på annan plats i VLT – fick utdelning på flera sätt. Vid 4-tiden natten till lördagen stoppades en man i 30-årsåldern på Violstigen. Han misstänks nu för rattfylla. Den exakta promillehalten är inte känd.

Centrum. En 39-årig man misstänks för hot och våld mot tjänsteman sedan han blivit stökig på Bishops Arms i lördags vid 23.30-tiden. När ordningsvakten skulle avvisa honom slog han ett slag i ansiktet på ordningsvakten.

Centrum. Vid 23.30-tiden på lördagskvällen upptäckte en 15-årig yngling att ordningsvakterna på Pluto inte är det minsta lättlurade. Han försökte komma in med en annan och äldre persons id-kort, men försöket genomskådades och han misstänks nu för brottet ”missbruk av urkund”.

Berghamra. En familj på Vinggatan har polisanmält att någon lyst mot dem med förbjuden så kallad grön laser i lördags vid 22-tiden. Ingen träffades direkt av strålen, men man såg ungefär varifrån laserstrålen riktades. Polisen ska undersöka saken.

Centrum. Vid 1-tiden natten till lördagen kallade ordningsvakter på en restaurang i centrala Västerås på polis sedan två gäster börjat slåss inne på krogen. Den ene, 35 år, anmälde den andre, 30 år, för misshandel. Det är oklart om den anmälde i sin tur gjort motanmälan.