Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 31/1

Västerås. En kvinna har polisanmält sin make/sambo för grov kvinnofridskränkning. Mannen har enligt anmälan vid upprepade tillfällen, sedan i höstas, misshandlat henne och hotat henne. Bland annat ska han enligt anmälan ha hotat henne med vassa föremål för att förmå henne att lämna över sina besparingar.

Viksäng. Vid 21.30 på måndagskvällen stoppade polisen en personbil på Björnövägen för kontroll. Bilföraren visade sig sakna giltigt körkort och hade dessutom tidigare stoppats för liknande förseelser. Polisen skrev rapport om grov olovlig körning.

Västerås. Två personer i Västerås har polisanmälts för falsk tillvitelse eller förtal sedan de enligt en anmälan på Facebook påstått saker om en tredje person som lett till obehag för denne. Polisen får utreda vad som egentligen hänt.

Centrum. Polisen stoppade en bil på Vasagatan vid 23-tiden på måndagskvällen. Bilföraren, en 21-årig man, saknade körkort och visade tecken på drogpåverkan. Han blev mycket aggressiv när han stoppades. Han greps och fördes till polishuset, misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, drograttfylleri och grov olovlig körning.

Bjurhovda. Två personer – bilförarna – fördes till sjukhus för vård och kontroll sedan de i sina bilar krockat i korsningen Österleden-Tillbergaleden strax före klockan sju på tisdagen. Det var inte omedelbart känt vilka eventuella skador förarna ådragit sig. Polisen får utreda olycksorsaken.

Hässlö. Natten till tisdagen har någon brutit sig in på en byggarbetsplats mellan Hässle och Talltorp. Diverse verktyg och redskap rapporteras stulna.

Västerås. En ung pojke har polisanmält att han på tisdagsmorgonen jagades och hotades av två andra pojkar i lägre tonåren. De kastade saker på honom för att få honom att stanna, men han sprang undan och lyckades gömma sig, trots att de två andra pojkarna uppenbarligen letade efter honom.

Bjurhovda. En 17-årig tonårsflicka från Uppsala län stoppades av polisen på Bjurhovda strax före midnatt natten till tisdagen. Det visade sig att hon rymt från ungdomsvård där hon vistades och därför var efterlyst. Polisen såg till att hon kunde föras tillbaka till ungdomsvården.