Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott Olyckor 6/4

Centrum. Natten till tisdag försökte en 23-årig man betala en krognota på Pluto med en annan persons bankkort. Notan var på drygt 200 kronor. Barpersonalen tog kortet och bad om legitimation. Personen i baren tittade på kortet under väntan och kände igen namnet, som inte stämde överens med kundens. Personalen tog kontakt med personen som ägde bankkortet, som bekräftade att kortet var borta. Vakterna tog hand om den 23-årige mannen i väntan på att polisen skulle komma.

Nordanby. På tisdagsmorgonen såg personalen på Nordanby förskola på Vårlöksvägen hur en person släpade på en låst moped. Personalen ringde polisen som kunde gripa den 20-årige mannen som nu är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. 20-åringen hade också en kniv på sig och är därför också misstänkt för brott mot knivlagen.

Centrum. En bil parkerad på Södra Allégatan utsattes för skadegörelse natten mellan fredag och lördag. Tre däck punkterades.

Gryta. Villebrådets förskola på Studsargatan har utsatts för skadegörelse någon gång mellan torsdag och tisdag. En ruta till avdelningen Smultronet krossades.

Bjurhovda. Någon gång under påskhelgen krossades en ruta på Bjurhovdaskolan.

Viksäng. Under påskhelgen krossdes fem rutor på Ekbergaskolan, ytterligare rutor klottrades ned med vit färg och ett staket har krossats.

Stenby. Under påskhelgen har någon försökt bryta sig in i en container uppställd innanför ett staket på Stolpgatan. I containern fanns gastuber.

Centrum. En bil parkerad vid centralstationen utsattes natten mellan söndag och måndag för omfattande skadegörelse. Inte nog med att lyktor och rutor krossades, bland annat stals också en stereo. Det stulna och att åtgärda skadegörelsen beräknas kosta 92 000 kronor.

Bäckby. Under påskhelgen har någon kastat in en gatsten genom en ruta på Bäckby bibliotek.

Gryta. Fyra sommardäck som förvarades i en garagelänga på Minkvägen har stulits, det är osäkert när.

Brandthovda. Under påskhelgen har en diskmaskin och en värmefläkt stulits ur en modul uppställd på Vivelgatan. Ett fönster slogs sönder på modulen.

Erikslund. En 69-årig kvinna slogs medvetslös på Ica Maxi på Erikslund under påskhelgen. Kvinnan stod vid grönsaksdisken när hon plötsligt fick flera lådor över sig. Kvinnan tror att personal höll på att lasta ur grönsaker när olyckan hände. 69-åringen som bland annat fick en låda i huvudet berättar att hon svimmade. Hon fick också söka vård för ett jack under ögat och är blå över ena käken. Kvinnan har polisanmält händelsen.

Hammarby. En bil parkerad på Skördegatan blev av med en gps och en laptop natten mellan söndag och måndag.

Hammarby stadshage. Handelsbankens kontor på Köpingsvägen har utsatts för skadegörelse. Glaset till bankomaten har krossats, tangentbordet har tryckts in och displayen har även den tryckts in.