Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott Olyckor 7/6

20 stycken glassar av sorten Tip Top stals vid ett inbrott till Mälarparkens café, natten till tisdag.

Tjuvarna hade tagit sig in genom att sparka sönder en ruta till kiosken. Boende i närheten såg två smala och mörklädda män springa därifrån.

ÖNSTA GRYTA. Ren tvätt som hängde på tork stals utanför en bostad på Jaktvårdsgatan, natten mellan söndag och måndag. Tjuven tog med sig flera par jeans och underkläder, men lämnade ett par kalsonger och två par strumpor kvar.

BÄCKBY. Natten till söndag var det inbrott i en bil på Bessemergatan. En bilstereo, fem cd-skivor och diverse verktyg stals. Dessutom fick tjuven med sig en dunk med bensin.

HAMRE. En gräsklippare stals ur en friggebod på Sikgatan, natten till söndag. Eftersom gräset var nyklippt fanns heller inga spår efter tjuvarna.

HEMDAL. Natten till tisdag, vid 00.30-tiden, upptäckte personal på Centrallasarettet att en man var i deras personalrum och rotade igenom kläder och väskor. Personalen larmade polisen och mannen försvann springande därifrån. Han greps en bit därifrån, och fick följa med till polisstationen för att sova ruset av sig.

ÖSTER MÄLARSTRAND. Vid 23.15-tiden i måndags kväll greps en 55-årig man, misstänkt för att ha stulit verktyg från en byggarbetsplats. Det var boende i närheten som larmade polisen. När de fick syn på honom hade han tejpat fast en bultsax och ett spett, modell större, på sin cykel. I bakfickan hade han en bågsåg.

HÄLLA. Natten till tisdag fick Postens lokaler på Lundby gårdsgata besök av tjuvar. Någon eller några krossade ett fönster och stal en bärbar dator.

IRSTA. En gård som är under renovering, Klockargården, drabbades av skadegörelse någon gång i söndags. Hantverkare hade tidigare varit på plats och dragit in vatten och avlopp, men eftersom det inte var klart var vattnet avstängt. Någon passade då på att gå in i huset och sätta på vattnet. Mellan 30 och 40 kubikmeter vatten rann ner i källaren. Både väggar och golv vattenskadades liksom en pelletsmaskin.

BÄCKBY. I lördags upptäckte en bilägare på Smältverksgatan att någon försökte stjäla hans bil. När inte det lyckades tog tjuven eller tjuvarna istället med sig en stereo, ett par glasögon och bilbatteriet.

VÄSTJÄDRA. En fyrhjuling stals från gårdsplanen till ett hus i Västjädra, natten till måndag. Ett släp som var kopplat till fyrhjulingen lämnades dock kvar på platsen.

NORRLEDEN. I lördags tankade en bilist cirka 14 liter bensin från OKQ8 vid Norrleden. Bilisten försvann sedan i en Toyota utan att betala.

DJUPHAMNEN. I helgen tände någon på en lastbil som stod parkerad på Slakterigatan. En dörr och ett däck brandskadades. Ägaren tror att någon dessutom släppt ner något i tanken eftersom lastbilen inte går att starta.

FRAMNÄS.  Stadsträdgården på Björnövägen drabbades av inbrott, natten till tisdag. Diverse växter, två motorsågar och två lövblåsare stals.

GIDEONSBERG. I måndags upptäcktes ett inbrott i en källare på Bangatan. En gummibåt, en båtmotor, en elmotor, två overaller, en högtryckstvätt, skidor och stavar har stulits.

TILLBERGA. I helgen var det inbrott i en matkällare på Bygelvägen. Öl för 200 kronor blev bytet.

FRAMNÄS. I helgen var det inbrott i kiosken vid Framnäsbadet. Läsk för 800 kronor stals samt kontanter.

BJURHOVDA. I helgen var det inbrott i ett flerbilsgarage på Knotavägen. Vinterdäck, verktyg och ett okänt antal flaskor som skulle pantas blev bytet.

SURAHAMMAR. En besökare på Campingbadet i Surahammar blev av med handväska och en ryggsäck när någon bröt sig in bilen. I väskan fanns diverse kontokort och en mindre summa pengar.

SURAHAMMAR. En biltjuv misslyckades med att bryta sig in i en Saab 95 på

Timmervägen.

SURAHAMMAR. En villaägare på Hotellgränd blev natten till måndag bestulen på två badenbadensängar som stod uppställda på gräsmattan.

SÖRSTAFORS. En lastbil med torv fattade på tisdagsförmiddagen eld vid avfarten på E18. Elden släcktes snabbt av chauffören.

SÖRSTAFORS. En gul roddbåt stals vid Varnäsföretagen i helgen. Den återfanns senare i Kolbäcksån.

KOLBÄCK. En båtmotor och ett par åror har stulits från en båt som låg i Kolbäcksån vid Östra Åvägen.