Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brott olyckor 9/7

Man ska inte kyssa kvinnor på låret om inte kvinnorna vill bli kyssta på låret - annars slutar det med polisanmälan.

Annons

Lövudden. En man i 50-årsåldern misstänks för sexuellt ofredande sedan han kysst en väsentligt yngre kvinna – i 20-årsåldern – på låret. Händelsen inträffade vid tretiden natten till fredagen på Mälarcampingen och var helt oönskad från kvinnans sida. En polispatrull kunde snabbt identifiera mannen och förhöra honom om händelsen.

Han misstänks för brottet sexuellt ofredande.

Klockartorp. En 16-årig flicka har anmält för polisen att hon blivit knuffad till marken och dragen i håret av en ett år äldre pojke på Klockartorp under natten till fredagen.

Munkängen. Vid 01.30-tiden på natten till fredagen blev en 18-årig yngling slagen av en 17-åring. 18-åringen fick en spark i ryggen och ramlade omkull. Polis kom snabbt till platsen och kunde gripa den misstänkte.

Lögarängen. Två män i 20-årsåldern gick vid 01.30-tiden på natten till fredagen fram till en cyklande polispatrull vid Lögarängen och ville anmäla att de blivit misshandlad av en annan man. En av de båda männen var dock så berusad att han fick omhändertas för tillnyktring.

Lögarängen. Festen tog slut fort för en 17-årig yngling på Lögarängen under torsdagskvällen. Han hade sju starköl som han var för ung för att ha köpt och för ung för att dricka – polisen direktförverkade dem och hällde ut dem.

Brandthovda. Vid midnatt natten mot fredagen började en bil brinna på Brandthovdagatan. Bilen har stått övergiven under en längre tid och har antagligen antänts av någon vandal.

Hammarby. Ett kontor på Ritargatan har drabbats av inbrott natten till fredagen. Enligt preliminära uppgifter har datorer stulits.

Västerås. En kvinna i 40-årsåldern från Västerås har av Försäkringskassan polisanmälts för bedrägeri. Hon har fått underhållsbidrag från sina barns far samtidigt med bidrag från Försäkringskassan.

Östra Skiljebo. En uppställd styrpulpetbåt har under natten till fredagen stulits från Barkborregatan.

Skiljebo. Apoteket Misteln på Skiljeboplatsen motstod natten till fredagen ett inbrottsförsök. Någon har försökt krossa en ruta – men rutan är av okrossbart specialslag och fick bara en spricka.

Västerås. En villaägare i Västerås har polisanmälts för miljöbrott. Enligt anmälan har det från parkerade bilar på garageuppfarten runnit stora mängder olja som även förorenat en dagvattenbrunn.

Öster Mälarstrand. Under den senaste veckan har någon tagit sig in i en förtöjd båt vid Öster Mälarstrand och stulit flytvästar, dynor och en termometer.

Björnön. Vid tretiden på natten till fredagen bröt sig en tjuv in på Björnögårdens restaurang. Kassaapparaten är genomletad – men några kontanter förvaras inte i lokalerna över natten. Tjuven försvann med några flaskor sprit i stället.

Hälla. Två personer misstänks för snatteri på Ica Maxi Hälla vid 17-tiden på torsdagen. Väktare ertappade dem och det visade sig att en av dem hade en expanderbar batong på sig vilket är brott mot knivlagen. De båda uppträdde så hotfullt att väktaren var tvungen att låta dem gå, men de är identifierade.

Lövudden. Natten till fredagen har någon stulit en plånbok i en väska som förvarades i förtältet på en uppställd husvagn på Mälarcampingen.