Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring dömd för misshandel – slog till istället för att fly

En man i 30-årsåldern som försökte stoppa glaskrossning i Råbygallerian fick en blåtira. Nu är 18-åringen som utdelade slaget dömd.

Annons

Det var i oktober 2016 som en man i 30-årsåldern tränade i en gymnastiksal i Råbygallerian kvällstid. Då hörde flera av personerna som tränade ljudet av glasrutor som krossades.

Mannen i 30-årsåldern sprang ut till gallerians foajé och såg hur rutor vid entrén krossades, däremot hann han inte se vilka personer som krossade rutor.

Mannens sprang vidare till gallerians entré nummer tre. Där fick han syn på ett gäng på sex-sju personer som sprang därifrån åt olika håll när han dök upp.

Han såg också att en maskerad och mörkklädd person stod kvar utanför dörren, det såg ut som om den maskerade höll en sten i handen.

Den maskerade försökte fly, men vände sedan och gav mannen i 30-årsåldern ett slag i ansiktet. Det träffade på ena kinden nära ögat.

Männen började brottas. När flera av 30-åringens kamrater dök upp hade han lyckats brotta ned den maskerade i ett buskage.

De höll fast den maskerade till dess att polisen kom.

18-åringen har nu dömts för misshandel och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen i 30-års åldern. Det finns däremot inga bevis för att han var med vid glaskrossningen vid Råbygallerian.

Mer läsning

Annons