Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

27-åring tog stryptag på sin flickvän

En 27-årig man från Västerås döms för att ha tagit strypgrepp på sin flickvän. Trots att hon inte ville vittna i rättegången finns det tillräckliga bevis för att han ska fällas för brott.

Annons

Västeråsaren är sedan tidigare dömd till skyddstillsyn för andra brott. Västmanlands tingsrätt dömer honom till fortsatt skyddstillsyn för misshandel. Han ska genomgå ett program för att hitta strategier för att inte använda våld.

Den 20 december år 2015 kallades polis till hans flickväns lägenhet. Polisen som anlände kunde se tydliga röda märken på flickvännens hals, hon klagade på smärta och var hes. I förhör berättade hon att hon och 27-åringen skulle äta frukost tillsammans när de började bråka. Hon trodde att det handlade om att han var svartsjuk. Han klämde henne över ansiktet och sedan tog han ett strypgrepp.

Senare har hon inte velat delta i huvudförhandlingen eftersom de fortfarande är ett par. Hon har inte velat berätta något eller kommentera uppgifter som hon har lämnat till polis.

Mannen har påstått att han inte minns något från händelsen, utöver att han inte varit våldsam.

Tingsrätten har utgått från vad kvinnan sagt i polisförhören och de bevis som finns i form av fotografier på kvinnans märken på halsen.

Mer läsning

Annons