Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36-åring från Sala körde full och för fort – får fängelsestraff

En 36-årig man från Sala körde cirka 140 km/h på en 70-väg, samtidigt som han var grovt rattfull. Nu döms han till fängelse.

Annons

En 36-årig man från Sala döms för grovt rattfylleri. Den 18 juni körde han en personbil trots att han druckit alkohol.

Det som framkommit i utredningen är att han sladdade på en parkeringsplats vid Tomtakorset. En civilpolis åkte dit och följde sedan efter mannen då han körde iväg på länsväg 726 mot Ransta. Salabon höjde hastigheten och körde om en annan bil trots att det kom mötande fordon. Poliserna som följde efter uppskattade hastigheten till cirka 140 km/h. Slutligen fick 36-åringen sladd och körde av vägen.

När polisen nådde fram till bilen hade han flytt in i skogen. Polisen uppmanade honom under vapenhot att komma tillbaka, vilket han gjorde. När polisen kontrollerade honom visade det sig att han hade 0,95 mg/l alkohol i utandningsluften, vilket motsvarar nästan 2,0 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,50 mg/l, eller 1,0 promille i blodet.

Mannen har nekat till brott och påstått att det inte var han som körde bilen – utan en person som ville köpa den som fick provköra. Han har inte kunnat uppge något namn på personen. En av poliserna som följe efter mannen har dock sett honom sitta på förarsätet. Västmanlands tingsrätt anser att 36-åringens utsaga är osannolik och dömer honom till två månaders fängelse.

Läs också: Salabo åtalas för grovt rattfylleri – körde för fort och åkte av vägen

Läs också: Olyckliga omständigheter gjorde att trettonåring blev påkörd och avled

Mer läsning

Annons