Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring attackerade polis med kniv mitt i centrala Västerås

En ledig polis såg ett animerat bråk utanför en krog i city. När han ville avbryta bråket slutade det med att han blev hotad med kniv och jagad.

Annons

Det var den här kniven som polisen ska ha blivit hotad med.

– Jag gick dit och kunde på andra sidan gården se att fyra män grälade och puttade på varandra. Någon av dem sa något i stil med: "Ja, men lägg bort kniven!" Jag ringde direkt till länskommunikationscentralen för att få dit utrustade kollegor, berättar den lediga polisen i förundersökningen.

Den 38-åriga man som nu åtalats vill åklagaren ha fälld för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

De fyra männen såg när den lediga polisen ringde sin ledningscentral. Polisen gick i tjänst och gick fram mot männen och visade sin polislegitimation. Två av männen sprang iväg direkt.

Polisen bestämde sig för att följa efter 38-åringen som var mest hotfull av de fyra och som dessutom bar kniv. 38-åringen gick mot Sigmatorget, där vände han sig mot polisen.

38-åringen tog upp kniven och riktade den hopfälld mot polisen som svar på polisens uppmaning om att släppa kniven. Han högg med den i luften och sa:

– Det här är vad jag gör med kniven.

Polisen följde efter 38-åringen som gick mot Vasagatan.

– Plötsligt vände han om och rusade mot mig samtidigt som han rörde ena handen mot byxlinningen där kniven fanns. Jag sprang bort från honom. Han stannade då och skrattade åt att han lyckades skrämma mig, berättar polisen i förundersökningen.

Polisen fick putta bort 38-åringen flera gånger och fick ett slag över armen.

Gripandet blev dramatiskt. En beväpnad polis beordrade 38-åringen ned på marken. Mannen, som inte ville lyda, fick tvingas ned av polis. Fera poliser hjälptes åt för att få mannen att sluta sparka med benen och försvåra att få på mannen ett handfängsel.

38-åringen är också misstänkt för narkotikabrott. Nu väntar alltså rättegång.

Mer läsning

Annons