Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagaren hemlighetsfull om mordförsöket mot kvinnan

Artikel 2 av 4
Skottskadade kvinnan
Visa alla artiklar

Den 29-årige västeråsaren, som misstänks ha skjutit en kvinna den gångna helgen, har förhörts under måndagen och sitter fortsatt anhållen. Kammaråklagare Jessica Wenna leder nu utredningen som rubriceras mordförsök.

Annons

Det var vid 1-tiden natten mot söndagen som en kvinna i 30-årsåldern kom till akuten för skottskador i höften. En 29-åring greps och anhölls senare av åklagare.

– Vi är inne i ett känsligt läge och jag vill inte säga någonting om utredningsläget, säger Jessica Wenna, men bekräftar att den skottskadade kvinnan opererades i helgen och att läget för hennes del är stabilt.

– Vi har kunnat prata med henne, säger Wenna.

Var skottlossningen ägde rum vill åklagaren inte berätta. Inte heller om vapnet som användes har hittats:

– Nej, jag an inte gå in på detta i nuläget.

29-åringen och kvinnan känner varandra sedan tidigare. Redan i slutet av 2014 anmälde hon honom för grov kvinnofridskränkning, ett ärendet som inte ledde till någonting utan blev avskrivet.

– Jag vill inte gå in på vilken relation de har eller har haft, men kan bekräfta att de åtminstone känner varandra, säger Jessica Wenna.

Senast på onsdag måste Wenna ta ställning till om 29-åringen ska begäras häktad, eller släppas på fri fot:

– Jag kan i dagsläget inte spekulera i vad som händer utan får avvakta vad den fortsatta utredningen ger, slutar Jessica Wenna.

Alla artiklar i
Skottskadade kvinnan
Annons