Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drack två liter vin och tio öl – tappade minnet och körde i diket

En 30-årig man från en mindre ort i Sala kommun har dömts i tingsrätten för grovt rattfylleri. Han hade 2,66 promille alkohol i kroppen när han körde.

Annons

Det var i december 2016 som 30-åringen varit på fest och det var inte bra med tanke på att han vid tillfället hade stora alkoholproblem.

På och i anslutning till festen drack han den häpnadsväckande mängden av två liter vin och tio öl av okänd storlek. Därefter minns han ingenting.

Han måste i alla fall ha satt sig i sin bil och kört iväg eftersom bilen påträffades i ett dike och där fanns också 30-åringen. Provtagning visade 2,66 promille, långt över promillegränsen för grovt rattfylleri.

Han åtalades för grovt rattfylleri vid Västmanlands tingsrätt. 30-åringen, som under en tidigare period medicinerat mot alkoholberoende, har enligt vad han själv berättat under det senaste året haft "mycket problematiska" alkoholvanor.

Frivården har föreslagit skyddstillsyn med en omfattande behandling i stället för ett fängelsestraff. Västmanlands tingsrätt håller med.

Visserligen talar mycket starkt för fängelse, men rätten finner att 30-åringen är mer hjälpt inför framtiden om han får behandling och hjälp mot alkoholmissbruket.

Mer läsning

Annons