Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person till sjukhus efter snårig uppgörelse i Kolbäck

Under onsdagskvällen genomförde polisen en större sökinsats i Kolbäck efter ett larm om att en person rånats på sin bil. Men händelsen skulle visa sig vara mer svårutredd än man först trott och de inblandade var inte särskilt samarbetsvilliga.

Annons

En märklig och något komplicerad historia utspelade sig på onsdagskvällen i Kolbäck och Köping. Vid 17.25 larmades polisen till Köpingsvägen i Kolbäck, där en man i 45-årsåldern påstod sig ha blivit avtvingad sin bil av uppemot sex gärningspersoner som dessutom hade haft diverse tillhyggen.

En större sökinsats med vanliga polispatruller och hundförare sattes in i jakten på rånarna, som enligt anmälaren hade försvunnit i den stulna bilen i riktning mot Köping.

Någon timme senare, vid 18.30-tiden, kunde polisen mycket riktigt hitta fordonet på en adress i Köping. I anslutning till bilen befann sig även några av de som initialt misstänktes för att ha begått brottet. En av dessa personer var så pass skadad att han fick föras till sjukhus med ambulans.

Ännu lite senare visade det sig dock att ärendet var betydligt mer rörigt och komplicerat än det till en början framstått som, enligt jourhavande förundersökningsledare Per Andersson på Västmanlandspolisen. Samtliga personer som är inblandade i händelsen känner varandra, enligt honom.

– Det visade sig inte vara något rån. Hela konstellationen av folk som träffats i Kolbäck är kända av oss sedan tidigare och det är inte några personer som är speciellt samarbetsvilliga med polisen.

Ingen har frihetsberövats som ett resultat av polisinsatsen, enligt Per Andersson, som inte sticker under stol med att ärendet inte är det lättaste att utreda. Det är till och med oklart vem i det hela som är målsägande och vem som är misstänkt.

– Fordonet är inte tillgripet under tvång utan det som händer är att man i samband med att bråket tar slut avviker i bilen. Det är inget rån som har skett. Det är ett rörigt ärende om jag ska uttrycka det milt, säger han.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen var brottsrubriceringarna i ärendet grov misshandel, försök till grov misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och skadegörelse. Den sistnämnda rubriceringen kommer sig av att en fönsterruta ska ha krossats i samband med händelserna under kvällen.

Vad händer nu?

– Det vi gör nu är att göra personen som är förd till lasarettet för att få mer uppgifter.

Är han allvarligt skadad?

– Jag kan inte säga hur pass allvarligt skadad han är. Men han var pratbar i samband med att han anträffades av polis.

Mer läsning

Annons