Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera körde påverkade och utan körkort

Under tisdagen och onsdagen rapporterades flera fall av olovlig körning, drograttfylla och andra trafikbrott i Västerås.

Annons

Vid 15.45 anträffades en narkotikapåverkad bilförare på Djäknebergsgatan i Västerås. Mannen i 30-årsåldern är även misstänkt för grov olovlig körning och han är tidigare rapporterad för liknande brott.

Senare på tisdagseftermiddagen stoppar en polispatrull en förare med ett återkallat körkort. Under en husrannsakan i bilen hittar man även pepparspray. Mannen i 40-årsåldern är nu misstänkt för grov olovlig körning och brott mot vapenlagen.

Under onsdagen observerade en polispatrull ett fordon på Bergslagsvägen och bestämde sig för att göra en kontroll. Föraren visar då tecken på att vara narkotikapåverkad och uppgav själv att han tagit narkotika ett par dagar tidigare. När polispatrullen gjorde en husrannsakan i bilen hittade polisen tabletter som man misstänker är narkotika. Föraren, en man i 40-årsåldern, är nu misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav samt eget bruk.

Vid 20.30-tiden på onsdagen kontrollerade polisen en bil på E18 med en förare som tidigare varit rapporterad för trafikbrott. Man upptäcker då att mannen är narkotikapåverkad. Mannen i 45-årsåldern är nu misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylla.

Ungefär tre timmar senare, vid 23.30-tiden, blir en bil stoppad vid påfarten till E18 på Kranbyggargatan där polispatrullen upptäcker att föraren visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas även en kniv och en grön laserpekare. Mannen i 35-årsåldern medtogs till polisstationen för provtagning. Han är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylla, brott mot knivlagen samt brott mot speciallagstiftning.

I bilen satt även en kvinnlig passagerare i 25-årsåldern som blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Mer läsning

Annons