Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fråga om missnöjd MDH-student togs upp i hovrätten

Den amerikanska studenten anser att utbildningen, som skulle ge kunskaper att analysera finansmarknaden, inte höll måttet.

Annons

Som VLT tidigare berättat vann den amerikanska studenten Connie Dickinson en tvist med Mälardalens högskola som skulle få betala tillbaka hennes studieavgift på drygt 170 000 kronor eftersom utbildningen var undermålig. Mälardalens högskola överklagade domen till Svea hovrätt och på torsdagen startade rättegången.

Den utbildning det hela rör har namnet Analytical Finance. Enligt MDH:s hemsida ger utbildningen möjlighet till "en spännande karriär inom den internationella finansvärlden. Genom solida kunskaper i matematik kommer du bland annat att lära dig att göra kvantitativa analyser på finansmarknader och hantera finansiella portföljer."

Organisationen Centrum för rättvisa företrädde Connie Dickinson i rättegången.

– Vi har hört samma argument som i tingsrätten. Frågan är om Connie Dickinson har rätt att få tillbaka pengarna. Vi hoppas att hovrätten ser saken på samma sätt, säger Fredrik Bergman, chefsjurist vid Centrum för rättvisa.

MDH skriver i sin överklagan bland annat att det är myndigheten Universitetskanslersämbetet som ansvarar för tillsynen av högskoleutbildningar i Sverige. "Det har inte varit regeringens mening att domstolar ska värdera utbildningars innehåll och kvalitet", står det i överklagan.

– Svea hovrätt tar ställning till samma underlag som Västmanlands tingsrätt och ingen ny information behandlas, meddelar Sofia Norling, biträdande kommunikationschef på MDH.

Mer läsning

Annons